Vești bune! DE ANUL VIITOR, VOM EXPORTA GAZE NATURALE

Distribuie pe:

Niculae Havrileț, președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), a declarat că, de la 1 iulie 2018, Compania Black Sea Oil & Gas, controlată de Carlyle International Energy Partners, va începe producția de gaze în Marea Neagră, iar România va deveni și exportator!

„Începând cu anul viitor, de la 1 iulie, România va deveni și exportator de gaze naturale, pentru că vom avea un plus față de solicitările normale.

În primul an, producția companiei (Black Sea Oil & Gas - n.a.) va fi de un miliard metri cubi gaze, urmând să crească în următorii ani până la 4 miliarde metri cubi pe an", a declarat Niculae Havrileț, citat de adevarul.ro.

De menționat că, în 2015, operațiunile din România ale companiei petroliere canadiene Sterling Resources au fost preluate de Fondul de Investiții, prin intermediul societății Black Sea Oil & Gas.

Portofoliul companiei este alcătuit din trei perimetre deținute în platforma continentală a Mării Negre, având o suprafață totală de 5.000 km pătrați: XIII Pelican, XV Midia (mică adâncime) și EX-25 Luceafărul, care conțin descoperirile de gaze Ana, Doina, Luceafărul și Eugenia. 

Lasă un comentariu