Protestele din România au fost „importate" în Franța!

Distribuie pe:

Pe fondul numeroaselor scandaluri de corupție care zguduie clasa politică franceză, duminică, 19 februarie 2017, câteva mii de protestatari s-au adunat în mai multe orașe din Franța, pentru a denunța corupția clasei politice.

După modelul protestelor din România, participanții s-au mobilizat prin facebook, considerând că „nu este tolerabil să fim guvernați de oameni care fac opusul a ceea ce ar trebui să apere. Împreună suntem creativi, rezistăm și vom propune idei care corespund voinței noastre. Nu suntem singurii care vrem să ne facem auziți. România oferă un exemplu serios în acest moment".

Potrivit DiGi24, peste 6.000 de protestatari francezi au participat în „Place de la Republique", din Paris, la un miting împotriva politicienilor corupți, proteste înregistrându-se și în Rennes, Lyon, Strasbourg, Toulouse, Saint-Omer, Angers și alte orașe.

Manifestanții cer ca legea să fie egală pentru toți și protestează față de politicienii care deturnează banii publici și se află în conflict de interese. Unul dintre motivele care au declanșat protestele este un proiect de lege care ar urma să reducă la 12 ani perioada de prescriere a infracțiunilor de abuz în serviciu, corupție și deturnare de fonduri publice.

 

Lasă un comentariu