Bill Gates: „ROBOȚII SĂ FIE IMPOZITAȚI!"

Distribuie pe:

Cel mai bogat om din lume, Bill Gates, cofondatorul Microsoft, unul dintre cei mai importanți jucători în domeniul tehnologiei, propune impozitarea muncii roboților, măsura fiind necesară pentru încetinirea răspândirii automatizării și finanțarea altor tipuri de locuri de muncă pentru oameni.

„În prezent, un muncitor care prestează, să zicem, activitate în valoare de 50.000 de dolari într-o fabrică, acest venit este impozitat. Dacă un robot face același lucru, te-ai aștepta să fie taxat într-o manieră similară. Nu cred că firmele care folosesc roboți vor fi indignate de această taxă", a spus Bill Gates, citat de Agerpres.

Declarația lui vine în contextul în care un raport publicat de Forumul Economic Mondial arată că, în următorii ani, la nivel mondial, peste șapte milioane de oameni vor fi înlocuiți de roboți la locurile de muncă.

„Impozitul colectat poate fi folosit pentru a finanța locuri de muncă în care oamenii sunt absolut indispensabili, cum sunt îngrijirea oamenilor în vârstă și a copiilor", mai consideră filantropul de 61 de ani, Gates.

Taxarea muncii roboților a fost enunțată și de socialiștii europeni, dar Parlamentul European a respins un proiect de lege privind introducerea unei taxe pentru companiile care utilizează roboți în locul oamenilor. 

 

Lasă un comentariu