În fiecare an participă tot mai mulţi fermieri din Transilvania la simpozionul organizat de DAFCOCHIM

Distribuie pe:

Marţi, 21 februarie, la Centrul de evenimente RAB din Sângeorgiu de Mureş, a avut loc tradiţionalul simpozion de primăvară al fermierilor transilvăneni. La eveniment au participat aproximativ 500 de fermieri, precum, şi colaboratori ai companiei Dafcochim Târgu-Mureş. În calitate de invitaţi au participat reprezentanţii companiilor Dow AgroSciences, Pioneer, DuPont şi Azomureş, care au prezentat o gamă largă de produse din domeniul protecţiei plantelor.

În deschiderea simpozionului, directorul general al Divizei Dafcochim Agro, Marinel Ştefan, a adresat un „Bun venit" fermierilor şi le-a mulţumit acestora pentru parteneriatul de colaborare cu Dafcochim, totodată, a ţinut să mulţumească colegilor din echipa de vânzări.

„Vă mulţumesc că aţi acceptat invitaţia noastră şi pentru că sunteţi partenerii noştri de încredere pe care ne putem baza tot timpul. După cum puteţi vedea în fiecare an numărul participanţilor este în creştere cu 5-10%. Angajăm oameni tineri şi, cum v-am obişnuit, invităm alături de noi cele mai mari companii de profil din România", a afirmat Marinel Ştefan.

„Dafcochim se numără printre puţinele societăţi din agribusiness, cu capital integral românesc, de aceea trebuie să le mulţumim celor doi proprietari, domnului Liviu Cojoc şi domnului Radu Fodor, care au reuşit să menţină firma din 1994, până în prezent", a conchis directorul general al Diviziei Dafcochim Agro.

Aprecieri pozitive au fost adresate parteneriatului dintre Dafcochim şi fermierii transilvăneni şi multinaţionalelor de către Gheorghe Boţoman, consilier tehnic al companiei Dafcochim, acesta fiind recunoscut pe plan naţional pentru priceperea sa, pentru metodele de protecţia plantelor. Un alt specialist de renume naţional, prezent la simpozion, academicianul Sorin Chiru, director general al Institutului Naţional de Cercetare şi Dezvoltare pentru cartof şi sfeclă de zahăr, a afirmat: „Vă mărturisesc că ceea ce se organizează aici a devenit o constantă din punct de vedere al calităţii profesionale, indiferent de locaţia în care ne întâlnim, Ungaria sau Târgu-Mureş. Simpozionul are aceeaşi calitate deosebită, pentru că astăzi am avut ocazia să primim informaţii de ultimă oră despre ceea ce înseamnă activitatea de protecţie a plantelor,

ceea ce înseamnă genetică de ultimă oră şi, nu în ultimul rând, ce înseamnă un plan de fertilizare corespunzător".

Reprezentanta companiei Dow AgroSciences, Iulia Nicola, country manager Dow AgroSciences România, a afirmat: „Ne face mare plăcere să fim prezenţi la un simpozion Dafcochim, o facem de mai bine de 20 de ani. Meritul acestei relaţii Dafcochim - Dow AgroSciences îi revine domnului Gheorghe Boţoman, cel care a pus bazele acestei relaţii în urmă cu 20 de ani. Suntem o companie americană şi punem la dispoziţie în România, prin Dafcochim, un portofoliu complet şi complex de pesticide pentru cereale păioase, produse pentru protecţia culturilor speciale, cum le numim noi, respectiv viţa de vie şi pomicultură, oferim un portofoliu complet cu produse de foarte bună calitate, restul le găsiţi la partenerii noştri din industrie. Vă urez un an bun, cu recolte mari şi multă sănătate".

A doua companie care şi-a prezentat produsele a fost DuPont, reprezentată de Horia Pop, director economic vânzări zona centru, care a spus: „Mulţumesc în mod deosebit partenerilor Dafcochim pentru invitaţia făcută şi oportunitatea de a prezenta produsele companiei. În urmă cu 10 minute am vorbit cu managerul companiei, Iosif Vasile, care şi-a dorit să fie şi el prezent, dar agenda nu i-a permis acest lucru. M-a rugat să transmit salutul dânsului pentru toţi fermierii prezenţi la simpozion. DuPont a fost iniţiat în anul 1802. De-a lungul celor peste 200 de ani de existenţă are peste 37.500 brevete şi investiţii, asta înseamnă un patent la fiecare patru zile de existenţă", a conchis Horia Pop.

A treia companie prezentă la simpozion a fost Pioneer, reprezentată de Jean Ionescu, director general Pioneer România, Cristian Deliu, director zonal, şi Maria Cîrjă, director vânzări Pioneer România, care a spus: „Nu este întâmplător faptul că circa 500 de fermieri din Transilvania şi-au făcut timp să asiste la prezentările noastre, ceea ce reprezintă un lucru foarte important. Aceasta nu spune decât un singur lucru, că aveţi încredere în noi şi în produsele noastre. Argumentul nostru se află în mâinile dumneavoastră, voi sunteţi cei care ne spuneţi că produsele noastre sunt cele mai bune. Vă mulţumim şi vă dorim să deveniţi campionii noştri în anul 2017", a conchis Maria Cirjă, director vânzări Pioneer România.

Produsele companiei Azomureş destinate agriculturii au fost prezentate de inginerii agronomi Szabo István şi Vass Lajos.

Szabo István a prezentat gama de îngrăşăminte minerale consacrate: simple cu azot, azotat de amoniu 33,5%, nitrocalcarul 27%, ureea 46% şi îngrăşăminte lichide UAN şi URAN 32%.

De asemenea, inginer Szabo István a precizat avantajele utilizării produselor NPK/NPK +. „Aceste produse asigură nutrienţii necesari pentru pornirea în vegetaţie a semănăturilor şi culturilor agricole, precum şi nutrienţii de bază necesari humificării resturilor vegetale. Totodată, produsele oferă susţinere echilibrată cu nutrienţii principali, aprovizionare completă pentru culturile cele mai pretenţioase şi îmbunătăţirea substanţială a calităţii produselor agricole", a conchis ing. Szabo Istvan.

Lasă un comentariu