HOTĂRÂRI ALE CONSILIULUI JUDEŢEAN MUREŞ

Distribuie pe:

În şedinţa ordinară din 23 februarie 2017, Consiliul Judeţean (CJ) Mureş a adoptat toate proiectele incluse pe ordinea de zi, urmând ca, în cel mai scurt timp, să organizeze o şedinţă extraordinară, în care să fie adoptat bugetul de venituri şi cheltuieli pe acest an.

Reţele ale învăţământului special preuniversitar

După ce a fost avizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş, reţeaua şcolară din învăţământul special preuniversitar autorizată să funcţioneze la nivel judeţean a fost aprobată, prin hotărâre a CJ.

Astfel, s-a stabilit ca în reţeaua şcolară a învăţământului special gimnazial din judeţul Mureş, pentru anul şcolar 2017 - 2018, finanţată din bugetul public al judeţului, să fie incluse trei unităţi de învăţământ, şi anume: Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr. 1 Târgu-Mureş, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr. 2 Târgu-Mureş şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr. 3 SAM Reghin.

În aceeaşi şedinţă, prin hotărâre separată, a fost aprobată şi reţeaua şcolară a învăţământului special liceal din judeţul Mureş pentru anul şcolar 2017 - 2018, care cuprinde o singură unitate, respectiv Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr. 3 SAM Reghin.

Reprezentant CJ în Comisia de prevenire a violenţei în şcoli

La solicitarea Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Mureş de nominalizare a unui reprezentant al CJ Mureş în cadrul Comisiei de prevenire şi combatere a violenţei în mediul şcolar constituită la nivelul acestei instituţii, consilierii judeţeni au adoptat o hotărâre prin care o desemnează în această calitate pe doamna Delia Belean, şef al Serviciului Administraţie Publică şi Cancelarie, din aparatul de specialitate al CJ Mureş.

Reamintim că, încă din 2007, prin ordin al ministrului Educaţiei, a fost aprobată strategia cu privire la reducerea fenomenului de violenţă în unităţile de învăţământ preuniversitar.

Strategia prevede înfiinţarea, la nivelul fiecărei unităţi şcolare, a comisiilor pentru prevenirea şi combaterea violenţei în mediul şcolar, al cărei preşedinte este directorul unităţii de învăţământ şi care are în componenţă inclusiv câte un reprezentant al autorităţii publice locale.

Planul privind reducerea fenomenului violenţei în mediul şcolar este elaborat de inspectoratele şcolare judeţene.

Modificare în Consiliul de Administraţie al Spitalului Clinic Judeţean Mureş

Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, filiala Mureş, a desemnat un nou reprezentant în Consiliul de Administraţie al Spitalului Clinic Judeţean Mureş, în persoana domnului Gheorghe Cridon, care o va înlocui pe doamna Gafiţa Lateş, actualul reprezentant al acestei entităţi în Consiliul de Administraţie al Spitalului Clinic Judeţean Mureş.

Modificarea a fost acceptată şi aprobată de CJ Mureş, Spitalul Clinic Judeţean Mureş făcând parte din reţeaua spitalelor autorităţilor administraţiei publice, al cărui management a fost preluat, în anul 2010, de CJ Mureş, la fel ca şi în cazul Spitalului Municipal „Dr. Gheorghe Marinescu" Târnăveni.

Noi licenţe de transport

În şedinţa din 23 februarie 2017, consilierii judeţeni au aprobat şi atribuirea a două noi licenţe de traseu pentru efectuarea serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate speciale.

SC Rocada Serv SRL a solicitat, în baza contractului încheiat cu beneficiarul transportului, atribuirea licenţelor de transport public de persoane prin curse regulate speciale, pentru următoarele trasee: Târnăveni - Iernut (S.P.E.E. Iernut - termocentrala) şi Sângeorgiu de Pădure - Iernut (beneficiar fiind tot S.P.E.E. Iernut - termocentrala).

Autoritatea judeţeană de transport din cadrul CJ Mureş a eliberat de la înfiinţare (2008) până în prezent un număr de 397 licenţe de traseu pentru transportul public de persoane prin curse speciale judeţene, corespunzătoare unui număr de 50 operatori de transport.

În momentul de faţă, din numărul total de licenţe eliberate, 98 licenţe sunt valabile, restul de 299 fiind expirate.

Lasă un comentariu