„Muzica face trecerea de la a auzi… la a asculta"

Distribuie pe:

B-unicii de la Căminul pentru persoane vârstnice din Târgu-Mureş au avut prilej de mare bucurie.

E.ON România în parteneriat cu Asociaţia Resonnance România au adus muzica clasică în Casa B-unicilor din Târgu-Mureş.

Evenimentul face parte dintr-un proiect care şi-a propus, deopotrivă, să permită artiştilor posibilitatea de a oferi arta lor gratuit (ştiind că muzica clasică are o influenţă pozitivă asupra oamenilor), cât şi promovarea tinerilor pianişti de excepţie.

Fundaţia Resonnance a fost creată în Elveţia, în 1998, de pianista de renume internaţional Elizabeth Sombart. Înfiinţarea în mai 2013 a Asociaţiei culturale şi umanitare Resonnance România, ca filială a Fundaţiei Resonnance din Elveţia, nu este întâmplătoare: Elizabeth Sombart este legată de ţara noastră prin bunica ei, fiind strănepoata marelui savant Nicolae Leon şi discipol timp de zece ani a maestrului Sergiu Celibidache.

Lavinia Dragos, prezentă astăzi, pianistă şi director artistic Resonnance România, realizează misiunea Fundaţiei Resonnance în lume, şi anume: „de a duce muzica în locuri unde ea nu ajunge ", „de a descoperi, forma, susţine şi promova tineri pianişti supradotaţi, capabili să devină mari solişti" aşa cum au fost tinerii prezenţi astăzi: Mihnea Chişbora, Patricia Dragoş şi, nu în ultimul rând, Fabiani Prcsina, considerat cel mai bun pianist din lume la această vârstă.

În această zi, dintr-o perioadă a anului plină de tradiţii pe plaiurile mioritice, Dragobetele la români, când, odată cu natura, reînvie şi iubirea(iubirea faţă de semeni) pot afirma cu certitudine că mesagerii au reuşit să realizeze misiunea Fundaţiei Resonnance: au trezit, prin intermediul sunetelor, „sensibilitatea persoanelor", au promovat „dialogul umanitar într-o relaţie de la inimă la inimă" au câştigat un nou public, iar virtuozii au căpătat o nouă experienţă „gratifiantă pe plan uman" (aici m-am folosit de însuşi cuvintele fondatoarei Elizabeth Sombart).

Şi pentru că mulţumesc este o formă de recunoştinţă care ne încarcă cu emoţii pozitive, benefice pentru suflet, corp şi minte, doresc să mulţumesc celor care ne-au fost alături astăzi şi, nu în ultimul rând, mulţumiri Companiei Eon România, care a făcut posibil acest eveniment şi doresc mult succes în proiectele viitoare... în care sper să ne mai regăsim.

 

Lasă un comentariu