Programului Start-up nation şi grila de evaluare a planului de afaceri pot suferi modificări

Distribuie pe:

Potrivit AGERPRES, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA),afirmă că în funcţie de propunerile primite atât din partea oficiilor teritoriale pentru IMM şi cooperaţie (OTIMMC), cât şi din partea mediului de afaceri, proiectul privind elaborarea normelor de aplicare a programului Start-up nation, inclusiv grila de evaluare a planului de afaceri, publicat în data de 22 februarie, se află în dezbatere publică până pe data de 3 martie şi poate suferi modificări.

Florin Jianu, fost ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat în Guvernul Grindeanu, a declarat, marţi, într-o conferinţă organizată de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, că programul Start-up nation este unul de antreprenoriat şi nu trebuie transformat într-unul de ajutor social.

,,Vorbim de un program de antreprenoriat, nu vorbim de un program social."

Acesta a spus că reprezentanţii mediului de afaceri au trimis ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat noi propuneri care vizează mai ales elemente calitative prin introducerea de elemente noi.

,,În primul rând, vrem să se puncteze calitatea planului de afaceri, dacă proiectul are un caracter inovativ, pentru că ne dorim să avem afaceri de calitate superioară."

O altă problemă a proiectului de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea normelor de implementare a programului Start-up nation este legată, în opinia fostului ministru, de specificaţiile cu privire la costurile eligibile.

,,Atunci când stabileşti costurile neeligibile, dai posibilitatea întreprinzătorului să facă orice fel de cheltuieli consideră mai puţin cele care sunt excluse. Atunci când stabileşti o listă cu costuri eligibile te limitezi, practic, numai la acele costuri. Experienţa perioadei 2007-2013 şi a fondurilor naţionale a arătat că este mai bine să spui costurile neeligibile şi întreprinzătorul să îşi facă planul de afaceri aşa cum îşi doreşte", susţine Florin Jianu. (sursa: AGERPRES)

Lasă un comentariu