Bucurie şi tristeţe sub cupola sfântă a Bisericii Ortodoxe din Sângeorgiu de Pădure

Distribuie pe:

Ziua de 29 februarie 2017 se înscrie în Carta de aur a Bisericii noastre ca o zi în care ne-a bucurat şi ne-a mâhnit un moment de noi începuturi, numirea unui nou preot paroh, în persoana părintelui IACOB RAUL-TUDOREL şi retragerea în pensie a fostului preot paroh BRADI VALERIAN.

Într-o atmosferă de căldură şi smerenie, în mijlocul unui număr impresionant de credincioşi, a fost oficiată o slujbă frumoasă de un sobor de preoţi: Marius BĂLĂŞOIU, Mihai HĂBĂLĂU, Tudorel Raul-IACOB, în frunte cu preacucernicul părinte protopop Olimpiu ZĂHAN, după care, conform obiceiului bisericesc, a fost prezentat noul paroh al bisericii noastre, căruia i s-a oferit o frumoasă Evanghelie, Sfânta Cruce şi cheile lăcaşului bisericesc.

În cuvântarea sa, preacucernicul părinte protopop ne-a vorbit despre apropierea sfântului post al Paştelui, despre credinţă, smerenie şi iubire. A mulţumit cu dragoste şi căldură fostului părinte paroh, Valerian BRADI pentru activitatea sa de 12 ani în slujba bisericii. I-a subliniat meritele deosebite pe plan spiritual şi material, şi-a exprimat regretul că părintele a fost nevoit să se pensioneze mai repede, din cauza unor boli trupeşti, dorindu-i însănătoşire grabnică.

În numele credincioşilor, al Asociaţiunii ASTRA, în numele fostului preot paroh Teodor MUICĂ, care a păstorit în această parohie 40 de ani, doamna profesor Mioara MUICĂ, preoteasă şi vicepreşedinte al ASTRA, a făcut o scurtă incursiune în istoria Bisericii, amintind de preoţii care au făcut cinste acestei parohii: Pătru POP din Hodac, Vasile ROTARU, Ioan BRÂNDUŞE, preot protopop, senator, Teodor MUICĂ, ctitorul acestui minunat locaş de cult cu hramul ,,Sfântul Gheorghe", preot Teodor MUICĂ, nepotul protopopului, de numele căruia se leagă frumoasa pictură în stil neo-bizantin ce împodobeşte zidurile sfântului nostru locaş, reconstruirea bisericuţei ortodoxe cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului" din satul Cioc, azi Trei-Sate, dovadă vie că pe acele meleaguri au existat mulţi creştini români. A subliniat realizările părintelui Valerian BRADI, care a păstorit în ultimii 12 ani şi care pe lângă meritele sale de preot cu har, a fost şi un bun gospodar. A renovat casa parohială, a introdus termoficarea, sonorizarea în biserică, iluminarea ei în exterior, înzestrarea ei cu obiecte valoroase de cult. Apoi, doamna Mioara MUICĂ a mulţumit pentru eforturile sale în slujba dreptei noastre credinţe, exprimându-şi tristeţea pentru boala care l-a determinat să ne părăsească citând din cartea părintelui protopop Gheorghe ŞINCAN - Sub mantia smereniei - că: ,,Încercările de tot felul sunt binecuvântate de Dumnezeu şi trimise oamenilor cu rostul ca din prilejul lor să ne întâlnim cu El. Căci de la El primim puterea neobişnuită care întoarce necazul în bucurie".

Părintele Valerian BRADI, în cuvinte calde şi blânde a mulţumit tuturor credincioşilor şi-a cerut iertare dacă, fără voia sa, a rănit sau nemulţumit vreun enoriaş.

Părintelui Raul-Tudorel IACOB i-a urat un călduros salut de bun venit în mijlocul credincioşilor din parohia Sângeorgiu de Pădure, o păstorire dreaptă şi înţeleaptă de pace şi unitate a tuturor românilor de pe aceste meleaguri, sănătate şi la mulţi ani. De asemenea, a mulţumit părintelui protopop Olimpiu ZĂHAN, preoţilor Marius BĂLĂŞOIU, Mihai HĂBĂLĂU, care au slujit în ultimele 10 luni în parohia noastră.

În final, au fost oferite buchete de flori tuturor cucernicilor părinţi în sunetele unor frumoase pricesne interpretate de grupul folcloric ,,La fântâna dorului", sub conducerea doamnei profesor Emilia FEIER, preşedinte al Despărţământului ,,Teodor Muică" al ASTRA.

Lasă un comentariu