VICEPRIM-MINISTRUL SEVIL SHHAIDEH, LA TÂRGU-MUREŞ: Trei priorităţi principale aflate pe agenda actualului guvern PSD-ALDE

Distribuie pe:

Miercuri, 1 martie a.c., viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, a avut o întrevedere cu primarii din judeţul Mureş, în Sala Mare a Palatului Administrativ din Târgu-Mureş.

După întâlnirea de lucru cu reprezentanţii autorităţilor publice locale, dna ministru Sevil Shhaideh a făcut un rezumat al discuţiilor avute, în cadrul unei conferinţe de presă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, dl Peter Ferenc, a mulţumit, în deschiderea conferinţei de presă, doamnei ministru Sevil Shhaideh, că a acceptat invitaţia. În continuare, a subliniat utilitatea vizitei, afirmând: ,,După părerea mea, a fost o întâlnire foarte bună şi sper că toţi cei care au fost prezenţi şi-au găsit răspunsurile la întrebările pe care le-au pus." De asemenea, a invitat-o ca într-un viitor apropiat să viziteze judeţul Mureş, obiectivele turistice ale judeţului, în special oraşul Sovata, al cărui primar a fost.

În prezentarea rezumatului întâlnirii de lucru pe care a avut-o cu reprezentanţii autorităţilor publice locale, viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, a subliniat faptul că problemele discutate cu aceştia s-au concentrat pe serviciile de bază oferite populaţiei: apă, canalizare, drumuri, iluminat public, şcoli şi grădiniţe.

A punctat principalele trei priorităţi aflate pe agenda actualului guvern PSD-ALDE.

,,Am prezentat astăzi foarte pe scurt priorităţile Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, respectiv prima prioritate, infrastructura locală, asigurarea celor zece servicii de bază pentru toţi cetăţenii, în special pentru cei din satul românesc, şi mă refer la apă, canalizare, drumuri, şcoli, grădiniţe, dispensare, poduri, podeţe, iluminat public. Asigurarea gradului de absorbţie la fondurile europene este a doua prioritate a mandatului meu şi împreună cu toţi directorii de autorităţi de management ne-am asumat ca până la 31 decembrie 2017 să aducem de la Comisia Europeană 5,2 miliarde de euro. A treia prioritate, conform programului de guvernare al coaliţiei PSD-ALDE, este reforma administraţiei publice. Astăzi avem în dezbatere Codul Administrativ, care conţine statutul funcţionarului public, Legea 215 a Administraţiei Publice, Legea 340 a Prefectului, Legea 213 a Proprietăţii Publice şi alte acte normative importante pentru funcţionarea administraţiei publice."

Întâlnirile organizate în câteva judeţe din ţară sunt un răspuns la invitaţia autorităţilor publice locale, pentru a intensifica dialogul şi colaborarea între nivelul central şi local din sistemul public.

 

Lasă un comentariu