Avem sau nu avem primar în momentul de faţă?

Distribuie pe:

Avem sau nu avem primar în momentul de faţă? Această întrebare îi frământă pe mulţi dintre locuitorii municipiului Sighişoara. În conformitate cu legea, primul punct de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de la finele lui februarie era o informare cu privire la situaţia inedită în care se află primarul Ovidiu- Dumitru Mălăncrăvean, în prezent, aflat în dublă ipostază, cea de demisionar din funcţie, cât şi cea de retragere/retractare a demisiei, dar cu date de înregistrare diferite.

Dat fiind faptul că primarul Mălăncrăvean era absent la şedinţa de Consiliu Local, având de luat câteva zile de concediu, domnul consilier Bogdan Burghelea a solicitat preşedintelui de şedinţă retragerea acestei informări de pe ordinea de zi, ceea ce nu s-a întâmplat, preşedintele de şedinţă, Ionel Gavrilă, spunând că acest lucru se poate face numai cu acordul executivului. Mandatat din partea primarului pentru această reuniune a fost Toth Tivadar - viceprimarul municipiului Sighişoara. Supusă la vot ordinea de zi, a fost aprobată aşa cum a fost formulată, întrunind numărul de voturi necesar, mai puţin voturile celor de la UIPS, (Uniunea Independentă pentru Sighişoara).

Potrivit lui Toth Tivadar, pentru a potoli spiritele, „practic, oricine are posibilitatea legală, eventual, să se sesizeze sau să sesizeze celelalte organe care să ia o decizie. Ceea ce discutăm noi sunt probleme personale, Consiliul Local, în acest moment, nu trebuie să aprobe niciun proiect de hotărâre, ci doar o informare. Dacă cineva are probleme cu această demisie poate să facă sesizări la organele competente. Eu cred că s-a discutat destul pe această temă", a tranşat viceprimarul.

Lasă un comentariu