PESTE JUMĂTATE DINTRE ANGAJAŢII ROMÂNI SUNT STRESAŢI!

Distribuie pe:

Cel mai recent studiu realizat de portalul de locuri de muncă eJobs scoate în evidenţă faptul că 60% dintre angajaţii români sunt stresaţi!

„70% din respondenţii la studiu consideră că angajatorii vor fi în căutare de personal specializat în cursul acestui an. Bărbaţii sunt mai încrezători decât femeile atunci când vine vorba de schimbarea locului de muncă. Mai precis, 52% dintre bărbaţi spun că vor găsi un nou loc de muncă, în timp ce doar 46% din femei sunt la fel de optimiste. Şi studenţii, şi tinerii sunt optimişti şi consideră că îşi vor găsi de muncă anul acesta. Pentru aceştia sunt disponibile, în special, joburi în domenii precum IT, call center sau vânzări, trei domenii în care se vor face angajări masive anul acesta.

Esenţială pentru gradul de satisfacţie al angajaţilor este calitatea vieţii la locul de muncă, însă, deşi 58% din respondenţi afirmă că poziţia pe care o ocupă în prezent îi inspiră şi îi motivează, 63% din cei care au răspuns la studiu afirmă că sunt stresaţi.

Pentru românii cu studii superioare este mult mai important ca jobul să le stimuleze abilităţile, în timp ce pentru cei cu studii medii contează mai mult salariul.

În ceea ce priveşte criteriile pe care angajaţii le au în vedere atunci când îşi aleg angajatorul, pe lângă salariu şi pachetul de beneficii (86%) sau responsabilităţile şi activitatea de zi cu zi (84%), flexibilitatea companiei şi programul de lucru sunt de asemenea prioritare.

Printre motivele pentru care tinerii îşi schimbă locul de muncă se numără un job mai potrivit abilităţilor şi aspiraţiilor lor (27%), un salariu mai bun (24%) şi o stabilitate mai mare a locului de muncă (12%)", relevă studiul citat.

Lasă un comentariu