Investiţii de milioane în grădiniţele şi şcolile din Târgu-Mureş

Distribuie pe:

În 2016, municipalitatea târgumureşeană a investit peste 16 milioane de lei în lucrări de reabilitare, reparare şi modernizare a grădiniţelor şi şcolilor din municipiu, ne informează ing. Horaţiu Lobonţ, director executiv adjunct al Direcţiei Şcoli din cadrul Primăriei. De asemenea, au fost distribuite, la toate unităţile de învăţământ, materiale de construcţie, în valoare de peste 80.000 de lei, alte peste 40.000 de lei fiind alocate lucrărilor de reparaţii la cabinetele medicale.

Printre obiectivele importante finalizate anul trecut se numără: reabilitarea, modernizarea şi extinderea corpului B al Gimnaziului „Alexandru Ioan Cuza", reabilitarea integrală a corpului vechi al Grădiniţei „Rază de Soare", modernizarea Grădiniţei cu program normal nr. 4, reabilitarea cabinetelor medicale de la liceele tehnologice „Gheorghe Şincai" şi „Electromureş" ş.a.

În paralel - ne-a mai relatat interlocutorul - au fost întreprinse lucrări de modernizare a sălilor de sport din instituţiile de învăţământ (Colegiul Naţional „Al. Papiu Ilarian", şcolile gimnaziale „George Coşbuc", „Dacia", „Serafim Duicu", „Friedrich Schiller", „Nicolae Bălcescu"), dar şi a atelierelor tehnice de profil, de la liceele tehnologice „Ion Vlasiu" şi „Emil Dandea".

Alte intervenţii au costat în hidrioizolaţii, ignifugare şarpante, reparaţii de circuite electrice, verificarea împământărilor la toate instituţiile de învăţământ din muncipiu, confecţii metalice, înlocuirea tâmplăriei din lemn cu PVC etc.

„Pe parcursul acestui an, vom continua lucrările de termo şi hidroizolaţii, reabilitarea terenurilor şi a sălilor de sport şi, în eforturile de a susţine şi încuraja învăţământul tehnic, vom face demersurile necesare pentru accesarea de fonduri europene, pentru reabilitarea atelierelor tehnice de profil din municipiu", a mai precizat ing. Horaţiu Lobonţ.

Reamintim că iniţiativa revigorării şcolilor de arte şi meserii din oraş îi aparţine primarului Dorin Florea, susţinător al necesităţii promovării unei legi care să permită primăriilor accesarea de fonduri europene pentru dotarea atelierelor şcolare în care elevii să poată desfăşura, în condiţii corespunzătoare, orele de practică profesională .

Lasă un comentariu