Programul de guvernare trece prin Târgu-Mureş…

Distribuie pe:

Autostrada Târgu-Mureş - Iaşi - Ungheni revine în atenţia Executivului, care a devansat termenele de întocmire a documentaţiei tehnice necesare pentru demararea acestei investiţii.

„În Masterplanul General de Transport, autostrada Târgu-Mureş - Iaşi - Ungheni era prevăzut ca termen de demarare a studiului de fezabilitate perioada 2021-2022. Noi am adus această perioadă în 2017, să începem procedurile pentru reactualizarea studiului de fezabilitate. Atât Coridorul 9, cât şi autostrada Târgu-Mureş - Ungheni au fost prinse în programul de guvernare (…). Nu aveam cum să nu prindem aceste obiective de investiţii", a declarat, joi, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, citat de agenţiile de presă.

Pentru reactualizarea studiilor de fezabilitate, Guvernul a alocat, prin bugetul pe 2017, peste 15 milioane de lei, din care, pentru porţiunea Târgu-Mureş - Ditrău revin 7,2 milioane de lei.

Potrivit ministrului, pentru actuala fază de reactualizare a studiilor de fezabilitate, sumele alocate sunt absolut suficiente, oficialul dând asigurări că, în funcţie de ritmul de întocmire a acestor studii, vor fi găsite şi resurse pentru demararea proiectării şi execuţiei lucrărilor.

Încă de la învestirea sa în funcţie, ministrul de resort a recunoscut că lipsa unei infrastructuri adecvate - mai puţin de 700 de kilometri de autostradă şi mai puţin de 150 de kilometri de autostradă în construcţie - este una dintre problemele majore din domeniu, motiv pentru care se şi impune reactualizarea, în termen cât mai scurt, a documentaţiilor tehnice.

Lasă un comentariu