Ne-am interesat pentru dumneavoastră - CURĂŢENIA ORAŞULUI - O PROBLEMĂ CIVICĂ

Distribuie pe:

Problema cu care ne-am adresat municipalităţii, în urma sesizărilor şi întrebărilor venite din partea cititorilor cotidianului ,,Cuvântul liber", este până la urmă şi una civică.

Este de apreciat efortul şi interesul pe care îl manifestă SERVICIUL PUBLIC ADMINISTRAŢIA DOMENIULUI PUBLIC - din cadrul Primăriei Târgu-Mureş, coordonat de ing. Florian Moldovan, de a menţine curăţenia municipiului la standardele exigenţei. Acest demers se poate realiza doar în strânsă legătură cu cetăţenii urbei şi atitudinea lor civică.

Răspunsul pe care l-am primit, la întrebarea referitoare la numărul redus de coşuri de gunoi, amplasate pe trotuare, constatându-se o deficienţă nu numai în cartiere, dar şi în zona şcolilor şi a Instituţiilor centrale, şi dacă se are în vedere suplimentarea numărului acestora, l-am primit de la serviciul public - A.D.P. - din cadrul primăriei Târgu-Mureş:

,,Municipalitatea are permanent în vedere amplasarea de coşuri de gunoi stradale pe zonele de circulaţie pietonală, astfel anual achiziţionează coşuri de gunoi.

Din păcate, datorită vandalis-mului ridicat în Municipiul Târgu-Mureş, a indisciplinei auto în trafic, foarte multe coşuri de gunoi au fost distruse şi nu au putut fi recondiţionate, iar de cele mai multe ori, făptaşii nu au putut fi indentificaţi.

Este păcat, că opinia publică face reclamaţii doar pentru inexistenţa acestui tip de mobilier urban, fără a sesiza, la 112, Poliţia Locală pentru a putea identifica acele persoane certate cu bunul-simţ.

Municipiul are in vedere şi în anul acesta achiziţionarea a noi coşuri de gunoi.

O altă problemă este faptul că foarte mulţi cetăţeni folosesc aceste coşuri de gunoi stradale pentru a depune gunoiul menajer (pungi de gunoi, moloz şi alte materiale) din comoditatea de a se deplasa la punctele de colectare a gunoiului menajer, ceea ce duce la distrugerea acestora.

Scopul coşurilor de gunoi stradale este acela de a se colecta strict deşeurile aruncate de cetăţeni care tranzitează zona şi nu pentru deşeuri menajere."

Stimaţi cetăţeni, cu tot respectul, dar atitudinea fiecăruia dintre noi contează. Cunoscut ca oraş al florilor, Târgu-Mureşul trebuie să-şi păstreze renumele de oraş al curăţeniei, pentru ca generaţiile viitoare să apecieze ceea ce noi am creat şi păstrat.

Lasă un comentariu