Primari ambiţioşi - proiecte ambiţioase

Distribuie pe:

Pentru unii primari din judeţul Mureş, întâlnirea de lucru cu vicepremierul Sevil Shaiddeh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, a fost ca o ,,gură de oxigen", în sensul că întrevăd un sprijin în rezolvarea multor probleme cu care se confruntă.

Primarul oraşului Luduş, dl Cristian Ioan Moldovan, prezent printre numeroşii primari participanţi la întâlnirea de lucru cu vicepremierul Sevil Shaiddeh, intervievat pentru cititorii cotidianului „Cuvântul liber", a răspuns întrebărilor adresate.

- Care este părerea dvs. Despre scopul întâlnirii cu viceprim-ministrul Sevil Shaiddeh?

- Această întâlnire de lucru a avut un scop benefic pentru fiecare localitate, fiecare primar din judeţul Mureş a putut să ridice problemele punctuale pe care le are în localitatea pe care o reprezintă.

- Care au fost problemele abordate de dvs. în ceea ce priveşte oraşul Luduş?

- Eu, personal, am ridicat câteva probleme importante pentru oraşul Luduş. Pentru toate aceste probleme am primit răspunsuri, zic eu, hotărâtoare, de la doamna vice-premier, o profesionistă cu experienţă foarte mare în ministerul Dezvoltării Regionale.

Vom trimite adrese oficiale ministerului şi vom primi cu siguranţă sprijinul de care avem nevoie.

Problemele semnalate, în ce priveşte oraşul Luduş, au fost punctuale. Prima problemă s-a referit la o coborâre de pe autostradă în zona industrială a oraşului, care n-a fost prevăzută în proiectul autostrăzii, o altă proble-mă ridicată a fost cofinanţarea proiectelor europene din fondurile de stat, cea de-a treia problemă a făcut referire la includerea în etapa a II-a a Masterplanului şi alimentarea cu apă, pe lângă canalizare şi pe continuarea investiţiilor infrastructurilor şi în special în asfaltarea şoselelor în oraşul Luduş.

- Mai sunt drumuri neasfaltate în oraş?

-Aproximativ sunt 30 de km de drumuri pietruite în oraş, pe care dorim să le asfaltăm cât mai repede.

- Consideraţi că au fost atinse obiectivele întâlnirii de lucru cu vicepremierului, credeţi în utilitatea acestei vizite în judeţul Mureş?

- Da, a fost o întâlnire benefică, am remarcat interesul dnei Sevil Shaiddeh, în calitatea de ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, pe care l-a manifestat, dorind să afle cu răbdare problemele tuturor localităţilor, după care a dat răspunsuri punctuale.

- Care au fost problemele ridicate de primari?

- Principalele probleme ridicate de primari au vizat probleme generale - cele cu care se confruntă vizavi de legislaţie, de salarizare, de bugetele primăriilor, dar şi alte probleme, particulare ale fiecărei localităţi.

Lasă un comentariu