Statutul funcţiei publice -scos din Codul Administrativ

Distribuie pe:

Declaraţia ministrului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh, a fost făcută cu ocazia întâlnirii de lucru cu reprezentanţii autorităţilor publice locale, în data de 1 martie a.c., în cadrul conferinţei de presă susţinute la Târgu Mureş.

„Avem în dezbatere Codul Administrativ, care conţine statutul funcţionarului public, Legea 215 a Administraţiei Publice, Legea 340 a Prefectului, Legea 213 a Proprietăţii Publice şi alte acte normative importante pentru funcţionarea administraţiei publice."

Referitor la statutul funcţiei publice, dna ministru a declarat că a fost scos din Codul Administrativ, urmând să intre în pachet cu Legea salarizării unitare, la solicitarea Comisiei Europene.

,,Astăzi vorbim de tot pachetul Codului Administrativ. Singura diferenţă, să spunem, sau modificare pe care cred că o vom aduce, vom încerca să intrăm în regim de urgenţă cu statutul funcţiei publice şi aceasta a fost solicitarea reprezentanţilor Comisiei Europene. Să scoatem statutul funcţiei publice din Codul administrativ, să intre în pachet şi cu Legea salarizării unitare, pentru a avea două acte normative în adoptare către Parlament în luna aprilie. Asta a fost şi cred că o să fie modificarea majoră faţă de varianta pe care tot se discută astăzi, se dezbate pe zona Codului Administrativ", a precizat dna Sevil Shhaideh.

Lasă un comentariu