Incredibil, dar adevărat!

Distribuie pe:

Da, e greu de crezut, însă este adevărat că sunt parlamentari care ţin să demonstreze că le pasă, ca imaginea lor publică să se schimbe în bine, în ochii poporului, a celor care le-au dat votul, încât să nu mai fie blamaţi că nu-i interesează decât să ridice mâna (instalaţia electronică nu funcţionează, oare de ce?), să voteze legi al căror conţinut nu-l cunosc, sau pe cele care sunt în avantajul lor: creşterea indemnizaţiilor de tot felul, inclusiv cea privitoare la pensiile speciale.

Dacă nu vedeam şi nu auzeam declaraţia rostită, la un post de TV, nu-mi închipuiam că un deputat de la USR a mâncat sărăţele (când la bufetul instituţiei friptura din ceafă din carne de porc costă doar câţiva lei) aruncate în coşul de hârtie (gunoi), de pe holul Parlamentului şi că bea apă de la robinet pentru a recupera din miile de tone de alimente aruncate la gunoi şi a economisi banii. Nu a precizat că pe cei din propriul buzunar sau ai camerei din care face parte. Însă, prin gestul său deputatul respectiv nu ajută cu nimic la îmbunătăţirea imaginii publice a parlamentarilor ci, din contră, o pătează şi mai rău în ochii românilor şi ai opiniei publice internaţionale. Că românii sunt cei mai săraci dintre toţi locuitori celor 27 de ţări membre ale Uniunii Europene e o realitate cunoscută şi confirmată de statisticile acestui for din care ne mândrim că face parte şi România.

De asemenea, nu ne place însă, trebuie să recunoaştem, că avem cei mai mulţi cerşetori căutători de resturi alimentare în ghenele de gunoi. Însă, este de necrezut că căutatul şi adunatul resturilor alimentare din gunoi poate fi considerat furt de pe domeniul public şi că ar fi sancţionat de o lege care ar fi fost adoptată în Parlament (când şi dacă este aşa, nu am auzit de ea). Dacă nu vedeam şi ascultampe un post TV dialogul dintre un poliţist local şi un căutător în ghenele de gunoi, nu credeam şi nu aş fi crezut că există o astfel de prevedere legislativă. Nu are importanţă localitatea unde s-a petrecut această scenă penibilă, atât pentru sărmanul om care căuta ceva de mâncare în gunoi şi poliţist, dar mai ales pentru România, ţară membră a Uniunii Europeane şi NATO. Omul legii îl soma pe amărâtul ce căuta o coajă de pâine în gheena de gunoi, că îl sancţionează, că fură de pe domeniul public, faptă încadrată de Codul Penal ca furt şi poate fi sancţionată cu amendă penală sau chiar cu privare de libertate. Sărmanul om şi-a făcut cruce, spunând: „Doamne, iartă-mă, de când şi cum e posibil ca nevoia de a găsi ceva de mâncare în gunoiul din gheenă e considerat furt?".

Ce se mai poate comenta despre acest caz decât că sunt legile votate de Parlament (dacă e adevărat că există o astfel de prevedere, de care nu am auzit), sau se propun proiecte de legi, exemplu cel cu privire la sancţionarea penală a celor care demonstrează împotriva guvernului, nelăsându-l să lucreze, legi care pe miniştri, parlamentari îi apără chiar dacă au ciordit sute de milioane de euro din banii publici, sau îi condamnă la câţiva ani de puşcărie ca şi pe cel care a furat o găină, de ce nu şi pe cei ce caută o coajă de pâine în gunoi. Asta da egalitate în faţa legii! Exact cum se prevede în Constituţie că „nimeni nu-i mai presus de lege"! Halal dreptate! În România totul este posibil, mai ales pentru cei care s-au îmbogăţit, cu zeci şi sute de milioane de euro din bani publici, care se bucură de prezumţia de nevinovăţie din partea Justiţiei, vorba aceea, hoţul neprins este negustor cinstit!

Lasă un comentariu