Pro piano, Pro prieteni ai muzicii

Distribuie pe:

În zilele de 3, 4 și 5 martie 2017, la Sibiu, a avut loc ediția a V-a a festivalul național de pian „Prietenii muzicii" din cadrul „Pro Piano România", la care au participat aproximativ 170 de copii din Sibiu, Cluj-Napoca, Ploiești, Sighișoara, Odorheiu-Secuiesc, Târgu-Mureș, Miercurea Ciuc, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Deva, Tulcea, Galați, Pitești, Târgoviște, Tecuci, Mediaș, Bacău, București, Craiova, Republica Moldova. Târgu-Mureș a participat la această competiție cu 7 copii, îndrumați artistic de Maria Bejan, profesoară de pian la Liceului Vocațional de Artă din Târgu-Mureș.

Festivalul „Prietenii muzicii" se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani, care studiază pianul ca instrument principal, în școli și licee de muzică și care studiază pianul ca instrument opțional în școli și licee de muzică, în Palatele Copiilor, Cluburi sau în sistem particular. Manifestarea are ca scop redirecționarea atenției copiilor de la numeroase influențe negative prin oferirea unei alternative plăcute, interesante, solicitante de petrecere a timpului liber. Festivalul și-a atins scopul și cu cei 7 elevi ai Mariei Bejan. Aceștia au ales să petreacă timpul liber prin intermediul pianului cu un repertoriu bogat într-un mod în care talentul a atins cote de excelență. Astfel, Creța Cezara-Maria, elevă în clasa a III-a la Colegiul Național „Unirea" din Târgu-Mureș a obținut diplomă de excelență. Tot diplomă de excelență a primit și Creța Codrin-Nicolae-Martin, elev în clasa I la Colegiul Național „Unirea" din Târgu-Mureș. Premiați au fost și elevii Liceului Vocațional de Artă din Târgu-Mureș Curcă Rebeca Ilinca, elevă în clasa I, Cordoș Hariclea, elevă în clasa a II-a, Fodor Rebeca Alexandra, elevă în clasa a II-a, Uilăcan Alexia, elevă în clasa a IV-a, care au primit diplome de excelență. Iar Bucur Tudor, elev în clasa a IX-a la Liceul Vocațional de Artă din Târgu-Mureș, a venit acasă cu diplomă de merit.

Profesoara Maria Bejan, complice la petrecerea timpului liber în mod artistic, i-a însoțit la concurs, susținându-i și încurajându-i pe copii, alături de părinți. Cu har, pasiune și muncă îi ajută pe micii artiști să înțeleagă armonia notelor muzicale și să iubească pianul. Felicitări, prieteni ai muzicii!

Lasă un comentariu