DOUĂ CHESTIUNI IMPORTANTE ALE POLIȚIEI LOCALE MUNICIPALE TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Atitudinea civică a târgumureșenilor și hoții de buzunare în vizorul Poliției Locale

În cadrul unei conferințe de presă, desfășurată luni, 6 martie a.c., la sediul Poliției Locale Târgu-Mureș, directorul executiv dl Valentin Bretfelean a punctat două chestiuni importante: atitudinea civică a târgumureșenilor și derularea unei campanii, pentru combaterea și depistarea hoților din mijloacele de transport în comun.

Datorită faptului că în ultima perioadă s-au înmulțit infracțiunile de furt, în special cele din mijloacele de transport în comun, Poliția Locală a Municipiului Târgu-Mureș a luat măsuri suplimentare pentru combaterea și depistarea hoților care acționează în acest mod.

În acest scop, directorul executiv dl Valentin Bretfelean a declarat că va intensifica acțiunile de depistare a hoților printr-o campanie în care patrule de polițiști îmbrăcați în civil vor circula în mijloacele de transport în comun.

De asemenea, în cadrul conferinței de presă, directorul Poliției Locale s-a arătat mulțumit de atitudinea civică de care au dat dovadă cetățenii târgumureșeni, menționând faptul că de la începutul anului cetățenii au predat agenților instituției cinci portofele găsite, conținând bani și documente, arătând că acest fapt dovedește un spirit civic foarte ridicat:

,,De la începutul anului cetățenii orașului și polițiștii locali au restituit proprietarilor cinci portofele, borsete și poșete pierdute."

Un caz recent a avut loc vineri, 3 martie, a.c., în jurul orei 19.05, în fața Hotelului Concordia din Piața Trandafirilor. BIRTHLER KLAUS - din municipiul Reghin, județul Mureș, și-a recuperat portmoneul cu actele și suma de bani, datorită spiritului civic de care a dat dovadă tânărul de 18 ani - M. Laszlo, care l-a găsit și l-a predat agenților Poliției Locale. Portmoneul conținea: C.I.; permis de conducere; 2 taloane auto; card CNAS; legitimație pentru Ordinul Arhitecților; permis pentru acces la Arhivele Naționale;permis pentru acces la Biblioteca Națională; 2 tichete Metrorex; 4 carduri bancare; 6 bonuri valorice; precum și suma de 412 lei.

Lăudabilă atitudinea tânărului, apreciată și de agenții care au contribuit la restituirea bunurilor pierdute, Maier Ioan și Lincă Ciprian.

Referitor la Campania în derulare, pentru combaterea și depistarea hoților din mijloacele de transport în comun, șeful Poliției Locale Târgu-Mureș a precizat motivul și scopul acesteia:

,,Dorim să tragem un semnal de alarmă cu privire la grija pentru bunurile personale. Au fost numeroase plângeri cu privire la furturi din genți și buzunare, în special pe mijloacele de transport în comun."

Lasă un comentariu