Doamnele orașului în luna Femeii - Invitație la dans: Kizomba, cu Adina Iancu

Distribuie pe:

Pe lângă locul de muncă de bază, din domeniul turismului, Adina Iancu este, în timpul liber, și instructor de dans kizomba. Alături de colegul ei, Bogdan Laslo, susține un curs de dans, în fiecare sâmbătă seara, de la 18, în sala de repetiții a Ansamblului Mureșul. Supranumit „tango African", dansul de origini angoleze este prezent doar de 6 ani in Romania. Foarte iubit in Europa, „dansul cuplului" este însă unul „foarte tehnic", dar se poate învăța, acum, și la Târgu-Mureș.

Cursul predat de Adina și Bogdan merge pe liniile clasice ale Kizomba, instructorii apelănd la forme mai complexe („Kizomba urban") „dacă există cerere din partea cursanților".

Aceștia ne asigură însă că după absolvirea cursului de bază, care durează doar trei luni, oricine poate stăpâni ABC-ul acestui dans : „O plimbare, o conexiune în plimbare bine controlată, stilizată, spre deosebire de tangoul clasic, care este «un duel», Kizomba este un parteneriat." ne-a spus Adina Iancu.

Cei doi tineri s-au întâlnit și au pus bazele acestui partenertiat la un boot-camp de profil , organizat de Marian Schianu ( Școala Imperius Salsa - București), chiar la Târgu-Mureș: „Primul nostru profesor de suflet este Marian Schianu", recunoaște Adina, lista formatorilor ei cuprinzându-i și pe francezii Isabelle și Felicien - un cuplu frumos, atât pe ringul de dans, cât și în viață. La aceștia, Bogdan i-ar mai adăuga și pe „portughezii Paola și Ricardo, de la Afro-Latin Connection".

Un eveniment în domeniu este festivalul Cluj Kizomba Festival. Timp de 3 zile, în orașul de pe Someș, se vor aduna, în această lună, iubitori de kizomba, samba și afro house din întreaga lume. Pe parcursul a 20 de ore de work-shop-uri, dar și de petreceri, vor încerca să „împrăștie" tuturor buna dipoziție și optimismul caracteristice în special dansurilor latino: „Kizomba poate fi adoptat ușor de persoane iubitoare de dans, dar nu neapărat cel clasic, ci cele care vor să învețe ceva mai dinamic, mai modern și totodată armonios", ne-a mai spus, ca o concluzie, Adina.

Lasă un comentariu