VICTOR IOAN CACOVEAN, „PEISAJE TRANSILVANE"

Distribuie pe:

Deși aiudean, artistul plastic Ioan Viorel Cacovean este membru al Asociației Artiștilor Plastici Mureș, fiind prezent la diverse manifestări plastice din județul Mureș.

Recent a fost prezent cu lucrări la Galeria „Unirea", pe simezele Instituției Prefectului și revine la Târgu-Mureș cu o nouă expoziție, „Peisaje transilvane", la Galeria „Cuvântul liber".

Expoziția va fi vernisată vineri, 10 martie 2017, ora 14.

Despre expoziție și autor vor vorbi Lazăr Lădariu, redactor-șef al cotidianului „Cuvântul liber", Mariana Cristescu, șef secție cultură la același cotidian, Nicolae Băciuț, director la Direcția pentru Cultură Mureș, și Ilarie Gh. Opriș, președintele Asociației Artiștilor Plastici Mureș.

Victor Ioan Cacovean a debutat ca pictor în 1986, iar activitatea sa ca artist plastic a fost susținută în perioada care a urmat, dar cu predilecție în anii de după pensionare, după o activitate de economist la Curtea de Conturi.

Este absolvent al Școlii de Arte din Alba Iulia, clasa profesorului Horia Horhat. A participat la numeroase tabere de pictură din județe transilvane, dar și din Ungaria. Are în palmares expoziții personale și de grup în țară și în străinătate, în Ungaria, Franța, Belgia, Haiti și Statele Unite.

Ioan Victor Cacovean expune o selecție din ultimele sale lucrări, uleiuri pe pânză, temele predilecte fiind peisajele și florile.

                                                                                

Lasă un comentariu