I.S.U. MUREŞ - MEREU LA DATORIE

Distribuie pe:

Referitor la activitatea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Horea" al judeţului Mureş, în perioada 01.02-28.02.2017, domnul cpt. Virag Cristian Petrică, din cadrul I.S.U. Mureş - Compartimentul Informare şi relaţii publice, ne-a relatat:

,,În perioada 01.02-28.02.2017 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Horea''al judeţului Mureş a fost solicitat prin numărul de urgenţă 112 să intervină la 1.525 intervenţii. Din totalul acestora: 38 au fost incendii; 36 alte intervenţii; 5 accidente rutiere; 6 asigurare măsuri PSI; 11 inundaţii; 1 alte evenimente; 3 misiuni pirotehnice.

Echipajele SMURD au fost solicitate să intervină la un număr de 1.425 urgenţe medicale, dintre care 1.356 de persoane au fost asistate medical.

Tot în această perioadă s-au efectuat 97 de controale de prevenire a incendiilor, 327 de recunoaşteri la obiective din zona de competenţă, activităţi de instruire şi educare preventive.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea" al judeţului Mureş se confruntă cu un număr mare de incendii provocate, în cea mai mare parte de arderea vegetaţiei uscate în scopul igienizării terenurilor şi pregătirii acestora pentru lucrările agricole de primăvară. Pentru a evita astfel de evenimente recomandăm ca arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale să se execute cu respectarea următoarelor prevederi generale:

- condiţii meteorologice fără vânt;

- colectarea în grămezi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată;

- executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;

- curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 m;

- desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;

- asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;

- supravegherea permanentă a arderii;

- stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii;

- interzicerea acoperirii cu pământ a focarelor."

 

Lasă un comentariu