Primarul comunei Sâncraiu de Mureş REMUS SÂNGEORZAN RĂSPUNDE MEREU: ,,PREZENT!"

Distribuie pe:

Nicolae Iorga spunea că: „Fiecare loc de pe pământ are o poveste a lui, dar trebuie să tragi bine cu urechea ca s-o auzi şi trebuie şi un dram de iubire ca s-o înţelegi". O poveste are şi satul Nazna, sat străvechi, aparţinând comunei Sâncraiu de Mureş, declarată Zonă Metropolitană a Municipiului Târgu-Mureş. Povestea satului şi a comunei este, de fapt, povestea fiecărui om în parte.

Locuitorii comunităţii, mulţi dintre ei veniţi din cele patru zări, au adus în sufletul lor, fiecare, povestea locului de unde au venit, obiceiurile şi tradiţiile , matricea originilor lor.

Remus Sângeorzan, primarul comunei Sâncraiu de Mureş, şi-a dedicat ani întregi muncii în folosul locuitorilor care l-au votat. Edilul urbei este unul dintre cei mai longevivi primari ai judeţului Mureş. Munca asiduă este reflectată în imaginea modernă a comunei, care beneficiază de o infrastructură modernă: apă curentă, canalizare, gaze naturale, drumuri moderne. În comună există şi agenţi economici care au oferit locuri de muncă oamenilor din localitate. Băştinaş fiind,din satul Nazna, se bucură de aprecierea prietenilor din copilărie, dar în egală măsură este apreciat şi votat şi de cei veniţi din afară. Răspunde: „Prezent!" oricăror evenimente organizate, acolo unde este invitat.

În 9 martie a.c.,a fost ,,omul surpriză", la un eveniment organizat la Căminul Cultural din Nazna, de către Lenuţa Sâvu, o prietenă veche, din copilărie. Momentul apariţiei primarului a fost primit cu aplauze îndelungi, de către femeile prezente. Acesta, oferindu-le câte o floare, a ţinut să le adreseze felicitări cu ocazia sărbătoririi zilei femeii şi să le asigure de întreaga apreciere pe cele care reuşesc, zi de zi, să fie alături de cei dragi cu răbdare şi dăruire: femeile.

„Ziua de 8 Martie este ziua feminităţii, a frumuseţii, a dragostei, este prilejul de a ne arăta recunoştinţa, preţuirea, dragostea pentru cele care ne-au dat viaţă şi care îşi dedică întreaga existenţă pentru a ne face zilele cât mai frumoase.

Este clipa în care înlocuim orice lacrimă de tristeţe cu una de emoţie şi de bucurie faţă de mamă, soră, soţie, colegă, vecină sau prietenă.Cu ocazia zilei de 8 Martie, ziua feminităţii, a frumuseţii, urez ,,La mulţi ani" cu sănătate, cu fericire şi o primăvară cât mai frumoasă, tuturor femeilor,o floare şi un gând bun"-a spus edilul.Urarea primarului le-a emoţionat pe cele aproximativ 40 de femei prezente în sală, care i-au oferit o iconiţă, şi i-au mulţumit pentru prezenţă, flori şi cuvintele emoţionante.

Rapsodul popular Aurel Belean a închinat un pahar în cinstea celor 40 de mucenici, comemoraţi de credincioşii ortodocşi pe 9 martie. Instrumentist - vioară, fluier, dar şi vocal, Aurel Belean, este coordonatorul Ansamblului Artistic Nazna, din care fac parte elevele: Teodora Fodor, Raţ Diana, Someşan Maria, Ţogorean Bianca, Sângeorzan, Diana, Tincă Petruţa, Tincă Andreea, Vas Sofia, toate din comună.Cu atitudine şi prestanţă, ,, micile vedete", prin cântecele lor au delectat asistenţa, fiind răsplătite cu aplauze şi alte surprize.

Liantul cu spirit organizatoric a fost Lenuţa Sâvu, din Nazna, revenită după 12 ani din Italia, care îşi doreşte să coaguleze comunitatea feminină din localitate prin astfel de întâlniri, indiferent de vârstă sau preocupare. Pe 25 iunie, de Ziua Iei, îşi propune să ajungă şi cu mai multe femei însoţite şi de elevele din ansamblu, la Vatican, acolo unde, an de an, se întâlnesc româncele îmbrăcate în ie.

Organizat cu prilejul zilei femeii, evenimentul care a fost onorat şi cu prezenţa primarului Remus Sângeorzan, a fost un moment frumos, de relaxare şi socializare.

Toate doamnele şi domnişoarele au plecat acasă cu bucurie în suflet şi cu zâmbete pe buze, mulţumite de ocazia întâlnirii, unde au depănat amintiri, unele dintre ele de peste 80 de ani, amintindu-şi cu nostalgie de şezătorile din tinereţe şi de locurile natale.

Astăzi, evenimentul este deja, poveste… O poveste ce se doreşte cu mai multe episoade…

Participarea mea la această manifestare a fost în primul rând în calitate de fiică a locului.

Personal, mă consider o fiică a satului, acolo este locul unde am copilărit, am învăţat din îndeletnicirile locului. Chiar dacă este la o aruncătură de băţ de municipiul Târgu-Mureş, Nazna mai păstrează imaginea satului de altădată, referindu-mă în special la ospitalitatea, hărnicia şi atitudinea locuitorilor gospodari, unde bunul-simţ îşi păstrează autenticitatea.

În calitate de mamă, am aflat care este ,,scopul" femeii în lume şi mai ales ce înseamnă demnitatea de mamă, înlocuind în Epistola 1 Corinteni 13 a Sfântului Apostol Pavel cuvântul ,,dragostea" cu sinonimul acestuia ,,mama":

„MAMA îndelung rabdă; MAMA este binevoitoare, MAMA nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte. MAMA nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăj-duieşte, toate le rabdă. MAMA nu cade niciodată".

Lasă un comentariu