Indemnizaţii lunare pentru mamele care au născut şi au crescut minimum trei copii!

Distribuie pe:

În luna noiembrie a anului trecut, senatorii au adoptat un proiect de lege prin care mamele eroine, adică cele cu trei sau mai mulţi copii, ar putea primi sume substanţiale de bani în fiecare lună, pentru tot restul vieţii, precum şi o medalie care să le recunoască efortul.

În varianta votată de senatori, se prevede că se va acorda o indemnizaţie viageră lunară pentru mamele care au născut şi cresc trei copii sau mai mulţi (adică, o indemnizaţie care se acordă pentru toată viaţa, dar nu se transmite şi moştenitorilor).

Mamele eroine ar urma să primească aceşti bani indiferent dacă obţin sau nu un venit şi indiferent de cât de mare ar fi acesta, iar suma de bani cu titlul de indemnizaţie ar fi neimpozabilă.

În funcţie de numărul de copii, indemnizaţia lunară reprezintă anumite procente din salariul mediu net pe economie (2.196 de lei, în prezent), respectiv: 30%, dacă au trei copii (adică 658,8 lei), 40%, dacă au patru copii (878,4 lei), şi 50%, dacă au cinci copii sau mai mulţi (1.098 lei).

Pentru a intra în vigoare, actul normativ mai are nevoie de adoptarea proiectului în Camera Deputaţilor, de promulgare prin decret prezidenţial şi de publicarea în Monitorul Oficial, deci nu se aplică în prezent! 

Lasă un comentariu