Administraţia judeţeană se străduieşte să readucă Wizz Air pe aeroportul din Târgu-Mureş

Distribuie pe:

După cum se ştie, la finele anului 2016, Consiliul Judeţean Mureş a aprobat contractarea unui credit de 77 milioane de lei, alocat unor lucrări de reabilitare a pistei Aeroportului „Transilvania". Implementarea acestora va determina, după toate probabilităţile, reluarea zborurilor operate de compania aeriană Wizz Air de pe aeroportul din Târgu-Mureş, începând din luna septembrie a acestui an, estimându-se că, până atunci, pista va fi reparată.

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Peter Ferenc, a precizat că sunt în derulare contractele pentru obţinerea creditului şi pentru atribuirea lucrărilor de reparaţii, încât, în următoarele luni se va şti cine sunt câştigătorii licitaţiilor, atât pentru credit, cât şi pentru lucrări. Potrivit preşedintelui CJ, există posibilitatea ca pista să fie remediată în decurs de trei luni, dacă firma câştigătoare poate asigura lucrări non-stop.

Pe de altă parte, reprezentanţii companiei Wizz Air iau în calcul şi posibilitatea prelungirii perioadei estimate, caz în care operarea zborurilor de la Târgu-Mureş de pe aeroportul din Cluj-Napoca va fi extinsă până la finalizarea lucrărilor.

În prezent, avionul alocat de Wizz Air aeroportului de la Târgu-Mureş efectuează, de la Cluj-Napoca, zboruri spre Paris, Dortmund, Frankfurt Hahn, Karlsruhe/Baden-Baden, Memmingem/München Vest, Roma - Ciampino, Londra -Luton şi Madrid. (sursa - economica.net)

 

Lasă un comentariu