Locatarii din clădirile cu risc seismic, evacuaţi prin dispoziţie de primar

Distribuie pe:

Până la 16 martie 2017, pe site-ul oficial al Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, se află în dezbatere publică un proiect de lege pentru modificarea şi completarea OG nr. 20/1994 privind evacuarea locatarilor din clădirile încadrate la clasa I de risc seismic care necesită consolidări.

Potrivit proiectului, evacuarea temporară din locuinţă va putea fi făcută direct de către primar, nu de către instanţă, aşa cum se întâmplă acum.

„În caz de refuz, intrarea în orice încăpere a construcţiilor supuse lucrărilor necesare de expertizare, de efectuare a măsurătorilor pentru întocmirea documentaţiei cadastrale necesare înregistrării imobilului în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară, proiectare, execuţie sau altor asemenea lucrări se va face prin dispoziţie de primar.

Dacă este necesar, primarul va putea dispune restrângerea folosinţei încăperilor din construcţiile supuse lucrărilor respective sau evacuarea temporară, pe timpul desfăşurării lucrărilor de intervenţie, a persoanelor care nu au eliberat în termen spaţiul deţinut în construcţiile supuse consolidării. Decizia de evacuare temporară are caracter executoriu de la data ofertei unei locuinţe de necesitate pentru cazare pe perioada execuţiei lucrărilor de intervenţie şi va putea fi adusă la îndeplinire pe calea executării silite", prevede proiectul.

Cei evacuaţi vor locui temporar în locuinţe de necesitate, cu chirii plătite de autorităţile locale. 

Lasă un comentariu