„Alegerea conducerii PNL - o competiţie şi nu o luptă în interiorul partidului"

Distribuie pe:

La sfârşitul săptămânii trecute, la sediul Partidului Naţional Liberal Mureş, liderii liberali Teodor Atanasiu, prim-vicepreşedinte PNL, şi deputatul Mihai Voicu, vicepreşedinte PNL, precum şi senatorul Cristian Chirteş au susţinut o conferinţă de presă. Scopul acesteia a fost de a simţi pulsul organizaţiei mureşene şi de a vedea stadiul în care aceasta se află în ceea ce priveşte organizarea alegerilor interne. La nivel naţional, s-a stabilit că data la care va avea loc Congresul naţional al PNL este 17 iunie, urmând ca organizaţiile judeţene să-şi încheie procesul de alegeri până în 2 mai.

,,Dacă ne referim la judeţul Mureş trebuie, până la urmă, să recunoaştem că pornim de la o realitate. La o analiză pe care vrem, nu vrem, să o acceptăm, noi am pierdut alegerile în Târgu-Mureş: la alegerile parlamentare am pierdut peste jumătate din mureşenii care ne-au votat la alegerile locale. Dacă la alegerile locale am fost votaţi de peste 52.000 de mureşeni la alegerile parlamentare doar 26.000 de mureşeni ne-au mai acordat votul şi, până la urmă, încrederea. Analiza va trebui să continue, să o facem pe fiecare organizaţie în parte şi cred că unul dintre motivele pentru care s-au pierdut aceste alegeri în judeţul Mureş a fost lipsa de organizare, dar şi procesul de fuziune, care nu a funcţionat destul de bine în fiecare organizaţie locală. Sper că la nivelul judeţului Mureş vom da un semnal de unitate pentru toţi membrii PNL, indiferent de la care partid provin sau au provenit", susţinea senatorul Cristian Chirteş. Domnia sa adăuga şi că are o relaţie de colaborare extraordinar de bună cu preşedintele interimar al PNL Mureş, dl deputat Doru Oprişcan, cu primarii din judeţ, iar cu dr. Dorin Florea colaborează foarte bine pe proiectele legate de municipiul Tg.-Mureş. În opinia senatorului mureşean, scopul acestor alegeri e de a întări structurile PNL. Totodată, Cristian Chirteş şi-a anunţat intenţia de a candida la şefia organizaţiei PNL Mureş, manifestându-şi speranţa că alegerile vor fi o competiţie şi nu o luptă în interiorul partidului, aşa cum probabil ar aştepta adversarii politici. În opinia sa, ideea de unitate şi de echipă ar trebui să caracterizeze PNL Mureş în perioada următoare.

La întâlnirea cu jurnaliştii mureşeni, Teodor Atanasiu, prim-vicepreşedinte PNL, şi deputatul Mihai Voicu, vicepreşedinte PNL, şi-au exprimat sprijinul faţă de candidatura senatorului Cristian Chirteş la preşedinţia PNL Mureş.

În judeţul Mureş, PNL are organizaţii locale în peste 80 de localităţi, 30 de primari, aproape 300 de consilieri locali şi 10 consilieri judeţeni.

Lasă un comentariu