Noutăţi... Curiozităţi... Mănuşile Flex-N-Feel

Distribuie pe:

Mijloacele de transport din ce în ce mai rapide şi mijloacele de comunicaţie mai avansate pe zi ce trece au făcut lumea mult mai mică şi mai accesibilă. În acelaşi timp, aceiaşi factori au dus la o creştere rapidă a relaţiilor la distanţă. Cuplurile angajate într-o astfel de relaţie întâmpină o sumedenie de greutăţi, poate cea mai dificilă fiind lipsa contactului fizic. Aceste cupluri folosesc foarte mult tehnologiile de comunicaţie existente, însă acestea sunt limitate la mediul verbal şi vizual. Cercetătorii de la Simon Fraser University din British Columbia, Canada, încearcă să rezolve această problemă cu ajutorul unor... mănuşi.

Echipa condusă de prof. Carman Neustaedter, prin mănuşile Flex-N-Feel, readuce simţul tactil în viaţa cuplurilor care, dintr-un motiv sau altul, nu pot fi împreună fizic. Acestea simulează atingerea unei persoane de la orice distanţă prin Internet. O mănuşă transmite comenzi activând motoare minuscule care vibrează în mănuşa receptoare, aceasta putând fi folosită chiar şi pentru cele mai delicate atingeri.

„Dacă oamenii nu pot fi împreună fizic ţelul nostru este să creăm alterna-tiva tehnologică cea mai bună posibil", a spus prof. Carman Neustaedter. (sursa: Internet)

Lasă un comentariu