Curajul învinge şi convinge

Distribuie pe:

Se spune, la un moment dat, că Napoleon a trecut Alpii. Şi, când a trecut munţii, inamicul, care stătea în faţă, era extrem de numeros. Pentru prima dată, Napoleon i-a strigat gornistului:

- Sună retragerea. Ne copleşeşte numărul duşmanilor.

La care, gornistul a întrebat:

- Ce să fac?

- Sună retragerea!

Şi gornistul a zis:

- De trei ani de zile lupt alături de tine. Şi de trei ani de zile n-am sunat decât „Înainte, la atac!". Eu nu ştiu cum se sună retragerea, că n-am cântat niciodată cântecul acesta. Cum se cântă?

La care, Napoleon a zis:

- Sună ce-i suna! Numai sună!

Atunci, gornistul a sunat ce ştia el: "Înainte, la atac!"

Când au auzit francezii „Înainte, la atac!", s-au gândit că de pe versantul din spatele muntelui vin ajutoare şi au început să lupte cu însufleţire cu strigăte de biruinţă.

Când a auzit oastea inamică gornistul care suna „Înainte, la atac!", a zis:

-Acestora le vin ajutoare din spate. Şi s-au înmuiat ca apa. Şi a fost una dintre biruinţele mari ale unui număr mic, împotriva unui număr mare. Stiţi de ce? Pentru că gornistul a spus: „Nu ştiu să sun retragerea!"

Viaţa noastră este presărată cu multe suferinţe, din care trebuie să ieşim biruitori. Hristos Însuşi a spus: „În lume necazuri veţi avea." (Ioan 16, 33). În aceeaşi frază, Mântuitorul ne dă şi soluţia, încurajându-ne: „Dar îndrăzniţi. Eu am biruit lumea."

Lasă un comentariu