Aici, lângă noi, peste gard, în Ucraina... Mai periculoşi decât teroriştii - „eroii de tip nou": fasciştii! CINE SE TEME DE GENERALUL ANATOLY KREMNEV? ŞI DE CE?

Distribuie pe:

Focul Nou" se numeşte organizaţia neofascistă condusă de junele „erou ATO" Dmitri Reznichenko, atacator şi conturbator al recentei adunări de la Kiev a veteranilor de război şi militarilor cu dizabilităţi, în cadrul căreia, supărat pe purtătorii panglicii negru-oranj a Ordinului Sfântu Gheorghe, i-a insultat de la microfon, lovindu-i pe cei care încercau să-l potolească, spărgându-i nasul, ca un derbedeu ordinar, cu un cap repezit în plină figură, însuşi organizatorului activităţii - venerabilul general-colonel Viktor Paly.

Reamintesc faptul că Panglica Sfântului Gheorghe este un element simbolic militar rusesc, bicoloră negru-oranj şi ataşată la Ordinul Sfântului Gheorghe, Crucea Sfântului Gheorghe şi Medalia Sfântului Gheorghe. Datează din perioada Imperiului Rus, fiind un element adiţional la cele trei decoraţii pentru eroism. În perioada sovietică, cele trei distincţii au fost interzise de către autorităţile comuniste, astfel că, din 1917 până în 1992, nu a fost utilizată. Totuşi, panglica a fost folosită în continuare pe distincţiile Sfântului Gheorghe în Armata Albă, în Corpul rus din cadrul Wehrmacht-ului şi pe decoraţiile sovietice Ordinul Gloriei şi Medalia pentru Victoria asupra Germaniei, fiind redenumită „Gvardeiskaia lenta" (Panglica Gărzii).

În 2005, la iniţiativa unor organizaţii din Federaţia Rusă, panglica Sfântului Gheorghe a fost instituită ca simbol al Zilei Victoriei asupra Germaniei Naziste din Al Doilea Război Mondial, fiind demarată o acţiune anuală de distribuire în rândul populaţiei.

În 2014, în Ucraina, panglica Sfântului Gheorghe a devenit un simbol asociat separatiştilor proruşi, iar autorităţile ucrainene au decis să sărbătorească Ziua Victoriei de 9 mai 1945 prin simbolul Macului Roşu, renunţând la panglică. În contextul controverselor referitoare la panglica Sfântului Gheorghe, în cultura populară ea a primit peiorativele „Panglica de Colorado", „Panglica gândacului de Colorado", în Rusia şi Ucraina - „koloradskaia lenta/lentocika".

Se poate scrie foarte mult, dar tema e alta.

Toleraţi cu graţie de Guvernul de la Kiev, lăsaţi de capul lor, să acţioneze la limita legii, şi adesea în afara ei, folosiţi ca forţe speciale în războiul ce macină ţara vecină de ani buni, fasciştii „Focului Nou" se insinuează din ce în ce mai adânc în straturile societăţii, mimând voiniceşte postura eroului de tip nou (sau vechi), fluturând drapele cu svastica hitleristă de jalnică amintire, cu gura plină de lozinci ori de înjurături la oponenţi, şi cu braţele înălţate de mobilizatorul „Heil!". Incredibil, nu?

Toate societăţile din istorie au folosit... mancurţi, maşini de război cu aparenţă umană.

„«Diavolii» grupaţi sub titulatura oficială de Voiska Spetsialnogo Naznacheniya, pe scurt Spetsnaz, fac parte din cea mai dură unitate de comando din lume. Copiii cei răi ai Mamei Rusia, aflaţi în prezent în subordinea GRU, serviciile secrete ale Kremlinului, pot fi consideraţi aproape o nouă etapă evolutivă a speciei Homo sapiens. Îmbrăcaţi, de regulă, în uniformele de camuflaj, cu tricourile lor caracteristice, alb-albastru sau alb-negru, la vedere, militarii Spetsnaz sunt o specie distinctă în rândul trupelor de commando. Termeni precum Frică, Ezitare, Milă, Abandon, Slăbiciune, le sunt totalmente străini. Antrenamentele lor sunt pur şi simplu inumane, aceste moduri de a pregăti cadeţii fiind interzise în ţări unde drepturile omului nu sunt o simplă formalitate.

Dacă antrenamentele şi pregătirile celorlalte trupe de comando din lume se axează pe acumulare de cunoştinţe şi abilităţi, ideologia celor din Spetsnaz se bazează doar pe Durere, Violenţă şi Teroare. Toţi membrii practică la nivel superior arte marţiale ruseşti, extrem de eficiente, precum Systema şi Combat Sambo. Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns pentru nişte specimene capabile să ucidă chiar şi cu o coală de hârtie, cei din Spetsnaz beneficiază de o serie de arme specifice, care le sporesc eficienţa în misiuni sau pe câmpurile de luptă. Relatările de groază despre «isprăvile» lor de pe teatrele de operaţiuni din Afganistan, Dagestan, Cecenia, Georgia sau Osetia, demonstrează calităţile războinice ale trupelor de comando ale GRU."

O societate debusolată, sărăcită de război, înfometată, adesea fratricidă, depersonalizată, asistă neputincioasă la dezastru. Singura speranţă e armata. Dar armata e prinsă în război. În absenţa celor activi, rămân militarii în retragere şi rezervă şi veteranii. Ei sunt „inamicii" junilor hitlerieni de la „Focul Nou", ultima, bătrâna redută de care se împiedică mereu în marşul către victorie, în drumul lor spre cele mai înalte scaune ale Puterii, care, oricum, se clatină. Planul lor diabolic îi are în vizor pe veterani, care trebuie distruşi sub orice formă, care pot fi discreditaţi şi chiar anihilaţi fizic. Dacă societatea nu-i apără! Dacă protestul public nu intervine!

Generalul-colonel ANATOLY KREMNEV, care a sancţionat un fascist pentru insultă şi atac public violent asupra generalului-colonel Viktor Pali, este târât în judecată de atacator şi ameninţat cu moartea de grupările de commando de pe teritoriul ucrainean.

„Cine se teme de Anatolyi Kremnev" ar fi un titlu mai potrivit pentru rezumatul unei analize asupra unei mizerabile încercări de a discredita un ofiţer ucrainean de elită.

„Consilierul preşedintelui Ucrainei, Iuri Biryukov, în numele lui Poroşenko, susţine pe Facebook că, pentru el, dincolo de banditismul lui Dmitri Reznichenko în timpul întâlnirii veteranilor şi persoanelor cu dizabilităţi, care l-a lovit pe generalul Viktor Paly, preşedinte al Uniunii All-ucraineană (UAU), asociaţiile obşteşti de combatanţi, veterani ai serviciului militar, operaţiuni anti-teroriste (ATO), mai important este Reznichenko, luptător care merge la război, nu cei care au luptat cândva.

Aşadar, pentru consilierul prezidenţial Biryukov, acesta este argumentul de necontestat. Atacul asupra unui om bătrân în exercitarea funcţiilor publice, în prezenţa a 200 de veterani, nu este esenţial pentru el!

Doar faptele: La 10 noiembrie, la Casa Centrală a Ofiţerilor de la Kiev a avut loc o reuniune comună a Serviciului de Stat pentru veteranii de război şi membrii OAT, Consiliul Coordonator al organizaţiilor de veterani ai Ucrainei şi Forţele Armate sub îndrumarea preşedintelui Serviciului de Stat al veteranilor de război şi membri ai OAT, Valentin Derevianko. A cerut cuvântul un tânăr necunoscut, Dmitri Reznichenko, şi i-a fost dat. S-a adresat preşedintelui Uniunii Ofiţerilor din Ucraina, Petru Tsybenko, de la microfon, certându-l că a permis veteranilor, anul trecut, să depună flori la Monumentul Eroilor din Al Doilea Război Mondial, eliberatori de nazişti, cu panglicile Ordinului Sf. Gheorghe prinse pe piept. Şi declarând că el a rupt personal panglica de la bărbaţi şi femei în vârstă. Apoi el a început să-l insulte pe Tsybenko, numindu-l «drojdie comunistă», şi ameninţându-i cu moartea pe toţi veteranii, în cazul în care continuă să poarte panglica Sf. Gheorghe. Apoi a venit la el un veteran în vârstă de 86 de ani, luptător în Al Doilea Război Mondial, Victor Raspopov, mustrându-l pe Reznichenko pentru insulta adusă acelor panglici ale Sf. Gheorghe, numindu-le „panglicile gândacului de Colorado", fiindcă sub acest simbol camarazii săi au intrat în luptele cu naziştii şi au murit pentru ţară.

Reznichenko a îmbrâncit bătrânul, încercând să-l lovească, fiind împiedicat de Viktor Paly, care s-a adresat politicos lui Reznichenko, cerându-i să înceteze. Dar el s-a întors şi, cu toată forţa, i-a dat un cap în faţă generalului, rupându-i nasul.

Sala a rămas fără cuvinte. În timp ce veteranii revoltaţi l-au condus afară din sală pe bandit, mass-media i-a filmat doar din unghiuri nefavorabile, selectiv, fiind prezenţi reporterii canalului 5, deţinut de preşedintele oligarh Petro Poroşenko.

Nu mai cred că este necesar a sublinia provocarea lui Reznichenko în momentul când aparatul foto a fost fixat pe încercarea, din solidaritate, a adjunctului generalului Pali, Anatoli Kremnev, de a-i închide gura lui Reznichenko, acesta înjurând în prezenţa femeilor.

În mod evident, membrii bandei lui Reznichenko au încercat să-l discrediteze pe Kremnev pe reţelele de socializare. Mai mult decât atât, îl ameninţă acum cu moartea. Este ameninţat cu moartea şi generalul-colonel Viktor Paly.

Luând în considerare protecţia provocatorilor de către administraţia preşedintelui Poroşenko, cu siguranţă că nici bătăuşul Reznichenko, nici complicii săi nu vor fi pedepsiţi.

P.S. Apropo. După cum s-a dovedit, Dmitri Reznichenko recidivează în violenţă, scăpând până acum nepedepsit. Reportera Irina Panchenko a declarat pe Facebook că a fost atât de puternic lovită de Reznichenko în cap, încât şi-a pierdut cunoştinţa timp de 12 ore. Ea a regretat ulterior că a cedat, şi şi-a retras declaraţia de la poliţie, din milă pentru soţia acestuia şi copiii mici. Iar acest nenorocit, apoi, i-a spus să fie mulţumită că a scăpat cu o singură lovitură, de care să-şi amintească pe viitor".

Mda! Masa de manevră, „muşchii creierului", aliniaţi şi dirijaţi din tenebrele istoriei. Nu ştiu cât de instruit ca luptător de front - nu de stradă (că s-a văzut!) este junele bătăuş fascist, recidivist, care a provocat scandalul de la Casa Ofiţerilor din Kiev, dar pentru mine este din ce în ce mai clar că, dincolo de discursul belicos învăţat de acasă, nu e decât o unealtă, un instigator ieftin, manipulat din biroul prezidenţial în ideea că singurii cu drept la susţinere financiară de la stat ar fi militarii activi în războiul ce parcă nu se mai termină. Cum spuneam, ca peste tot în lumea asta, veteranii de război constituie ultima, bătrâna, dar cea mai temută redută de care se împiedică mereu, în marşul către recrudescenta lor victorie, eroii de mucava, fasciştii cu pretenţii şi discursuri patriotarde. Planul lor diabolic îi are în vizor pe bătrânii luptători aflaţi în slujba Cetăţii, care trebuie distruşi, care pot fi discreditaţi şi chiar anihilaţi fizic. Dacă societatea

nu-i apără! Dacă protestul public nu intervine!

Lasă un comentariu