În luna februarie 2017, INSPECTORII ITM MUREŞ AU DEPISTAT 14 PERSOANE MUNCIND LA NEGRU

Distribuie pe:

În cursul lunii februarie 2017, specialiştii Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureş au continuat acţiunile de control, efectuând, în total, 137 de verificări, din care 79 în domeniul relaţiilor de muncă şi 58 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Cu ocazia acestor controale, au fost identificate 14 persoane care prestau activitate fără forme legale şi 28 de persoane care prestau muncă nedeclarată, din cauza cărora pentru 47 de agenţi economici s-au aplicat 60 de sancţiuni contravenţionale. Dintre acestea, 35 au fost avertismente şi 25 amenzi, în cuantum total de 176.500 lei. Totodată, s-au dispus 297 de măsuri obligatorii, pentru deficienţele constatate.

Domeniile de activitate ale angajatorilor în care s-au identificat persoane care prestau activitate fără forme legale au fost comerţ, întreţinere auto, creştere bovine, agent de ocupare a forţei de muncă, restaurante şi coafură.

Pentru încălcarea securităţii şi sănătăţii în muncă, inspectorii ITM au aplicat sancţiuni pentru 25 angajatori, respectiv 24 avertismente şi 5 amenzi, în cuantum total de 41.000 lei.

Angajatorii sancţionaţi acţionau în exploatare forestieră, fabricarea mobilei, fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice, comerţ cu amănuntul în magazine specializate, comerţ cu ridicata al produselor cosmetice şi de parfumerie.

Potrivit domnului Andrei Mureşan, inspector-şef al ITM Mureş, tot în cursul lunii februarie, au fost analizate şi avizate 7 dosare de cercetare a evenimentelor depuse de către angajatori, iar 5 dintre acestea au fost retrimise angajatorilor pentru completări şi modificări.

În plus, 3 dosare de cercetare a evenimentelor mortale sau colective, întocmite de ITM Mureş şi avizate de Inspecţia Muncii, au fost înaintate către organele de urmărire penală.

Lasă un comentariu