Din 2018, TINERII CARE ÎMPLINESC 18 ANI POT CĂLĂTORI GRATUIT CU TRENUL PRIN UE!

Distribuie pe:

Miercuri, 15 martie 2017, Parlamentul European a adoptat raportul privind prioritățile politice pentru bugetul UE pe anul 2018, care include și propunerea europarlamentarului român Siegfriend Mureșan (PMP), privind dreptul tinerilor care împlinesc 18 ani să călătorească gratuit, timp de o lună, pe întreg teritoriul Uniunii Europene, prin programul „Discover EU".

„În calitate de negociator-șef pentru Bugetul UE 2018 din partea Parlamentului European, îmi asum trei principale obiective. În primul rând, să obțin finanțare pentru acest program în bugetul de anul viitor. În al doilea rând, vreau să obțin o prevedere clară ca tinerii să aibă o perioadă mai lungă în care să revendice acest abonament.

Nu toți tinerii care împlinesc 18 ani vor putea efectua acest voiaj exact în anul respectiv, mulți nu vor avea banii necesari, alți tineri vor fi ocupați cu studiile. În al treilea rând, consider că, pentru a mări cât mai mult beneficiile acestui program, trebuie să ne gândim și la opțiunile de cazare ale tinerilor.

De aceea, forma finală a programului adoptat trebuie să ofere posibilitatea ca hostelurile, căminele studențești sau chiar mediul privat să se înscrie într-un fel sau altul în program, pentru a oferi posibilități de cazare adecvate pentru tinerii care beneficiază de acest abonament", scrie europarlamentarul român, pe blogul propriu.

Programul „Discover EU" a fost adoptat cu 445 de voturi pentru, 134 împotrivă și 101 abțineri. 

Lasă un comentariu