Peste 1.300 de candidaţi, la Târgul de Cariere Mureş. Ce spun angajatorii despre candidaţii pe care i-au intervievat

Distribuie pe:

Târgul de Cariere Mureş a reunit joi, 16 martie, 30 de companii şi peste 1.300 de candidaţi aflaţi în căutare de noi oportunităţi profesionale. Companiile participante spun că au întâlnit persoane motivate, bine pregătite şi dornice să facă următorul pas în carieră. În perioada următoare specialiştii în resurse umane se vor întâlni cu cei mai buni candidaţi, asta după ce la târg au avut loc mini-interviuri şi competiţii contracronometru de testare cu ei.

Recrutorii au apreciat deschiderea, interesul şi studiile participanţilor, dar şi faptul că mulţi dintre candidaţi ştiau exact ce îşi doresc din punct de vedere profesional.

„Observăm de la an la an că sunt tot mai mulţi candidaţi interesaţi de carieră, şi nu doar de găsirea unui loc de muncă. Din discuţiile cu ei ne dăm seama că îi preocupă viaţa profesională, creşterea lor şi caută în permanenţă noi oportunităţi care să-i ducă la nivelul următor", spune Corina Brânduşan, PR Managerul Târgului de Cariere.

La rândul lor, companiile afirmă că la ediţia de primăvară a TdC Mureş au avut ocazia să interacţioneze cu mulţi candidaţi potriviţi domeniilor de activitate în care îşi desfăşoară activitatea: IT, inginerie, producţie, auto & automotive, servicii, retail, telecomunicaţii, marketing, educaţie, training, turism, resurse umane şi altele.

La mare căutare au fost competiţiile contracronometru organizate în cadrul TdC, în domeniul auto & automotive şi în traduceri. În plus, mureşenii au participat la workshopuri pe teme de marketing, personal branding şi recrutare organizate de Google România, Fundaţia Leaders şi Smart HR.

„Suntem mulţumiţi de profilul candidaţilor care ne-au vizitat standul la Târgul de Cariere, precum şi de nivelul pregătirii şi de cunoştinţele lor. Am organizat şi un concurs, Speed Automotive Challenge, cu întrebări din domeniul auto & automotive, la care au participat 50 de persoane. Câştigătorii vor fi anunţaţi săptămâna viitoare, iar premiile constau într-un aparat foto şi baterii externe pentru telefon", anunţă Orsolya Codreşi, HR Manager la CIE Matricon.

Căutate au fost şi persoanele care ştiu bine limbi străine precum engleză, italiană, germană, maghiară, spaniolă „Am întâlnit mulţi candidaţi bine pregătiţi din punct de vedere profesional, am preluat CV-uri relevante pentru ceea ce căutăm noi, candidaţi cunoscători de limbi străine. În plus, cei mai mulţi dintre ei au avut o atitudine pozitivă, i-am simţit interesaţi şi extrem de deschişi. Noi oferim joburi în suport IT, dar nu căutăm oameni experimentaţi sau cu studii în domeniu pentru că oferim training în cadrul companiei. Punem accent pe cunoştinţele de limbi străine - engleză, italiană, germană, maghiară, spaniolă", afirmă Rebeca Toader, recruiter la Stefanini.

În plus, în cadrul Târgului de Cariere peste două sute de persoane au trecut pe la Standul de Demisii, locul unde candidaţii au primit consiliere în carieră şi în care testau dacă domeniul în care lucrează se potriveşte cu profilul lor.

Târgul de Cariere continuă zilele următoare la Oradea (18 martie), Iaşi (21-24 martie), Sibiu (29-30 martie), Chişinău (4-5 aprilie) şi Braşov (12-13 aprilie).

O nouă ediţie TdC Mureş va avea loc în toamnă, când va începe şi noul sezon al evenimentului. Detalii găsiţi pe www.targuldecariere.ro.

Informaţii de contact: Corina Brânduşan PR Manager 0724 071 422 corina@fapte.org

 

Lasă un comentariu