„Fără ură, cu toleranţă "Siguranţa pe internet, în atenţia elevilor Şcolii Gimnaziale ,,Tudor Vladimirescu" din Târgu-Mureş

Distribuie pe:

În cadrul programelor educaţionale ,,Drepturile Copilului şi Ora de Net", susţinute de Ministerul Educaţiei Naţionale, la iniţiativa Organizaţiei „Salvaţi Copiii", a fost lansat concursul „Fără ură, cu toleranţă". Competiţia, derulată cu ocazia Zilei Internaţionale a Siguranţei pe Internet 2017, se încadrează în mişcarea globală de combatere a discursului instigator la ură şi cuprinde trei probe: o dezbatere în şcoală, pe tema „Fără ură, cu toleranţă", o acţiune publica pe aceeaşi tema şi un videoclip axat pe mesaje care promoveaza prietenia, toleranţa, non-discriminarea, diversitatea şi drepturile copilului.

Elevii clasei a VII-a B de la Şcoala Gimnazială ,,Tudor Vladimirescu" din Târgu-Mureş, coordonaţi de doamna profesoară ZAHARIE Daniela, au răspuns acestei iniţiative organizând o acţiune publică, la care au participat elevi din şcoală, cadre didactice şi părinţi. Scopul acestei activităţi a fost de a-I informa pe participanţi despre efectele agresiunii pe termen scurt, mediu şi lung, dar şi de a-i sensibiliza în legătură cu necesitatea respectării drepturilor copilului.

Prin intermediul acestor manifestări, elevii speră să contribuie la diminuarea fenomenului, aflat într-o creştere continuă în mediul online.

Lasă un comentariu