Singura modalitate de a ne simţi plini de viaţă în fiecare zi este aceea de a alege alimente care oferă toţi nutrienţii necesari organismului.
Câteva dintre alimentele care ne ajută zilnic să combatem oboseala, potrivit specialiştilor, sunt:
Ovăzul
Bogat în fibre şi proteine, terciul din fulgi de ovăz este alimentul ideal pentru micul dejun, deoarece stabilizează nivelul de zahăr pentru întreaga zi, ceea ce ajută să ne simţim plini de energie.
Somonul
Proteinele sănătoase şi conţinutul ridicat de omega 3 al somonului oferă energie pentru întreaga zi.
Migdalele
Conţin magneziu, un mineral esenţial pentru organism. De asemenea, fibrele şi proteinele din migdale menţin un nivel constant de energie de-a lungul zilei.
REMEDII NATURISTE
Quinoa
Acest tip de cereală nu conţine gluten şi este bogată în aminoacizi, esenţiali pentru un nivel adecvat al energiei pe durata întregii zile.
Avocado
Acizii graşi din avocado reduc inflamaţiile din organism, cele care sunt responsabile pentru apariţia unor probleme de sănătate care se manifestă prin lipsa de energie.
Lintea
Bogată în fibre, lintea reglează nivelul zahărului din sânge, iar seleniul are proprietatea de a îmbunătăţi starea de spirit atunci când organismul este epuizat.
Afinele
Fructele de pădure, în general, conţin antioxidanţi care combat radicalii liberi, substanţe ce afectează celulele, provocând printre altele şi oboseală.
De asemenea, conţin fructoză, o formă naturală de zahăr care oferă energie.
Ipoteza conform căreia se poate obţine mai multă energie consumând cafea şi băuturi energizante, este una greşită.
Goji
Fructele goji conţin multă vitamina C, dar au şi proprietatea de a stimula circulaţia sanguină, ceea ce contribuie la atenuarea senzaţiei de oboseală.
Varza Kale
Varza kale, precum toate legumele de un verde intens, conţin numeroase substanţe antioxidante, dar şi proteine şi fibre, fiind ideale pentru a elimina stările de oboseală.
Carnea de curcan
Vitaminele din grupul B, care se găsesc din abundenţă în carnea de curcan, stimulează metabolismul, iar aminoacidul numit tirozină oferă mai multă energie.