PĂRINȚII, SFĂTUIȚI SĂ ÎȘI ÎNȚELEAGĂ MAI BINE COPIII

Distribuie pe:

Creșterea sănătoasă a copiilor și dezvoltarea unei relații armonioase și apropiate cu părinții nu este un lucru ușor, după cum explică psihopedagogii americani, citați de descopera.ro.

Ei ne oferă și sfaturi utile, care ne învață cum să fim atenți la nevoile copilului și cum să construim relații excelente cu acesta.

Timp liber - Este extrem de important pentru fiecare copil să aibă un anumit timp liber (între două și patru ore pe zi), în care să nu aibă de făcut ceva în mod deosebit. Părinții ambițioși și neliniștiți tind să îi facă pe copiii lor să lucreze și să socializeze mai mult decât trebuie sau decât au nevoie, ducându-i la cluburi de tineri, sporturi, ore de limbi străine și alte activități în scopul formării lor.

Este important ca fiecare părinte să își dea seama când exagerează în această privință. Și copiii au nevoie de timp liber, la fel ca și adulții!

Mereu de partea copilului - Atunci când vorbesc cu profesorii copilului, încercând să rezolve anumite probleme ce țin de școală, părinții ar trebui să fie mereu de partea copilului lor.

Nu trebuie să le fie teamă că acesta va lua note mai mici, ci de faptul că el va începe să urască școala și studiul în general. Acestea sunt problemele cele mai importante pe care trebuie să le evitați cu orice preț.

Nu vă concentrați pe studiu - Din păcate, părinții tind să se concentreze prea mult pe progresul academic al copilului și pe notele obținute la școală. De exemplu, la ședința cu părinții, întrebări precum „Ce note a luat?" sau „Este cuminte?" sunt puse mai des decât cele precum „Care este starea copilului meu în timpul orelor?" sau „Pare neliniștit?".

În primul rând, părinții trebuie să aibă grijă de copiii lor, în loc să se comporte ca șefii lor, care sunt obsedați de performanță. Sentimentele unui copil sunt adevărata prioritate și amintiți-vă că relația familială este mai presus de notele obținute la școală.

Temele, lipsite de motivație - Atunci când copilul se forțează, se chinuie să își facă temele, există mereu un motiv serios și în niciun caz de lene. Ideea de lene nici nu există în studiile psihologice, iar adevăratul motiv este lipsa de motivație și de voință. Datoria părintelui este să afle de unde pornește această lipsă de motivație.

Printre cele mai serioase motive pentru care copilul tău se chinuie să își facă temele ar putea fi creșterea presiunii intracraniene, hipertensiunea arterială, probleme psihologice sau ADHD (tulburarea hiperkinetică și deficit de atenție).

În loc să vă pierdeți noaptea încercând să rezolvați probleme la matematică în locul copilului așa-zis leneș, ați face mai bine să aflați motivul și să încercați să îl rezolvați.

Evitați stresul examenelor - Când ajunge la vârsta adolescenței, psihicul copilului este extrem de fragil, iar în cazul unor examene întreaga familie începe să fie stresată în numele copilului. Acest lucru poate aduce o mulțime de neînțelegeri, isterii și tensiuni. Cum se poate evita acest coșmar sau, cel puțin, minimiza consecințele? Cea mai bună cale este să vă concentrați pe dragostea oferită și pe valorile fundamentale.

Când notele vor veni și veți uita de toate emoțiile prin care ați trecut, un singur lucru va mai conta - încrederea, înțelegerea și prietenia pe care le-ați oferit copilului.

Este destul de ușor ca elevul să aducă o notă de 10 acasă, dar îl poți „pierde" pe parcurs. Respectiv, copilul tău reușește să intre la cea mai bună universitate, dar se „rupe" de tine, pentru că l-ai stresat în loc să îi oferi liniște. Este normal să îți îndemni copilul să învețe, dar mult mai important este să-l înțelegi și să-i oferi dragoste.

Lasă un comentariu