La Târnăveni - Plan comun pentru combaterea cerșetoriei

Distribuie pe:

Primarul municipiului Târnăveni, Sorin Megheșan, s-a întâlnit, la începutul acestei săptămâni, cu șefii unor supermarketuri din oraș, scopul fiind găsirea unor soluții pentru combaterea fenomenului cerșetoriei în proximitatea magazinelor mari din Târnăveni și a pericolului de contaminare cu diferite boli la care sunt expuși cetățenii care intră în contact cu persoane purtătoare de viruși.

În cadrul întâlnirii, la care au participat reprezentanți ai Jandarmeriei și Poliței Locale, s-a stabilit un plan de măsuri prin care paza parcărilor supermarketurilor va fi îmbunătățită, iar atunci când situația o va impune, agenții de pază vor alerta instituțiile responsabile cu ordinea publică prin apel la 112.

„Fenomenul cerșetoriei ia amploare numai în măsura în care cetățenii îl încurajează. De aceea, este foarte important ca în aplicarea acestor măsuri să beneficiem, în primul rând, de colaborarea cu dumneavoastră. Nu oferiți bani cerșetorilor, iar în cazurile în care aceștia devin agresivi, fizic sau verbal, sunați la 112!", a afirmat primarul Sorin Megheșan citat de tirnaveni.ro.

Recent, un grup de firme din zona centrală a orașului au depus plângeri la Primărie și la Poliție împotriva cerșetorilor a căror prezență le afectează activitatea. Potrivit sursei citate, mai mulți minori și adulți au fost duși la Poliție și sancționați însă fenomenul nu a fost stopat, dat fiind că mulți cetățeni continuă să le ofere bani cerșetorilor.

Lasă un comentariu