Împreună pentru alții

Distribuie pe:

Biserica baptistă din Sighișoara este implicată, alături de Biserica ortodoxă, în proiectul național „Coaliția pentru familie", acționând, ambele, sub sloganul „Împreună pentru alții". Dorința cea mare a pastorului baptist Florin Marian-Boruga este ca biserica pe care o păstorește să fie catalizator al unor activități pentru comunitate, spre binele și bunăstarea copiilor, pentru sprijinirea lor, mai ales apropierea de familiile vitregite de soartă, cu o situație materială precară.

Biserica baptistă vine în ajutorul persoanelor defavorizate, în primul rând sub aspect educațional. Rezultatele se și văd - afirmă pastorul Boruga, dând ca exemplu programul „After School", derulat în cinci localități, unde câte 35 - 50 de copii au, zilnic, un meniu cald asigurat (pentru unii fiind singura masă pe zi), își fac temele împreună, contribuie la realizarea unor lucruri creative, se bucură de o educație sănătoasă, în spiritul moralei creștine și al bunei cuviințe. În acest proiect sunt implicați atât părinții cât și copiii. Există parteneriate între biserică și primăriile celor cinci localități, respectiv: Daneș, Laslea, Hetiur, Șaeș, și Vânători. Sunt cuprinși în acest proiect 280 de copii. Potrivit pastorului Boruga, linia principală rămâne educația copiilor, sprijinul venind din partea comunității, din partea profesorilor implicați, dar și din partea administrațiilor publice locale, primarii din fiecare comunitate fiind ei înșiși interesați de bunul mers al proiectului. Profesorii care vin și fac ore suplimentare pentru pregătirea copiilor o fac pe bază de voluntariat. Sunt implicați profesori de matematică, chimie, limba și literatura română, de limbi străine etc. Pentru întreaga biserică, este o mare realizare să știe că toată această muncă dă roade, există un progres cuantificat în examenele susținute și trecute cu succes, de absolvenții de liceu.

De obicei, copiii romi sunt ajutați preponderent, unii dintre ei ajungând să urmeze cursuri de învățământ superior, ceea ce denotă că acolo unde implicarea este serioasă și bine direcționată, rezultatele se văd, remarca pastorul baptist.

 

Lasă un comentariu