„Porţi Deschise" la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş

Distribuie pe:

Ieri, 23 martie, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, s-a desfăşurat activitatea cu tema „Porţi Deschise".

Organizată cu ocazia Zilei Poliţiei Române (25 martie), acţiunea a constituit pentru cei interesaţi un prilej de a vedea autospecialele, laboratorul criminalistic, motocicleta, maşina cu radar a Poliţiei rutiere… De asemenea, au fost expuse câteva dintre tehnicile folosite de poliţiştii criminalişti pentru identificarea infractorilor şi o parte din armamentul Serviciului de Acţiuni Speciale. Intervenţia mascaţilor a fost aplaudată de micii spectatori ai unităţilor de învăţământ mureşene. De o atenţie specială s-a bucurat şi Rui, câinele-poliţist, prezent la eveniment împreună cu agent şef Vasile Cengher.

În semn de mulţumire pentru activităţile lor, derulate în sprijinul comunităţii, ,,Micii poliţişti" de la Şcoala Gimnazială Cristeşti au primit diplome. De asemenea, toţi participanţii au fost recompensaţi cu steguleţe şi dulciuri.

,,Astăzi este una din minunatele ocazii pentru poliţişti să aibă alături copiii, cei care îi privesc cu atâta încredere şi speranţă, care le aduc atâtea bucurii şi le dau de multe ori energie să meargă mai departe în zilele mai grele. Sunt prezenţi aproape 300 de copii, nu doar din Târgu-Mureş, ci şi de la şcolile gimnaziale, de la grădiniţe din întreg judeţul. Ne-am pregătit pentru cei mici şi cu o mică demonstraţie a colegilor de la Acţiuni Speciale, cu luarea de amprente şi păstrarea unei amintiri din această zi. De fapt, i-am întâmpinat cu bucurie şi cu o stare care să le arate copiilor că Poliţia este lângă ei", ne spunea comisar-şef de poliţie Gabriela Livia Pîncă, coordonatorul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Mureş şi moderatorul manifestării.

Lasă un comentariu