Doi cetăţeni români, răniţi în atentatul terorist din Londra

Distribuie pe:

Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra, a anunţat, miercuri seara, că doi dintre răniţii în timpul atacului terorist din Londra sunt români.

„Este vorba de un tânăr şi o tânără. Erau turişti, nu erau români veniţi la muncă. Urmau să îşi sărbătorească ziua de naştere. A lui era mâine (joi - n.n.). În momentul de faţă, tânăra este într-o stare relativ critică, cu multiple fracturi, leziuni, cu plămânii care sunt menţinuţi în stare de funcţionare printr-o aparatură specială. El este în regulă, are doar o fractură la laba piciorului, nu sunt probleme foarte complicate. Sunt dintre cei loviţi pe Westminster Bridge cu maşina. Tânăra a fost, practic, proiectată în Tamisa de pe pod şi recuperată ulterior", a declarat Dan Mihalache pentru RealitateaTV.

În urma atentatului, care a avut loc miercuri, 22 martie 2017, în jurul orei locale 14,40, când un autoturism marca Hyunday, de culoare gri, a intrat în zona rezervată pietonilor de pe Podul Westminster, din faţa Parlamentului britanic, şi i-a lovit pe trecătorii care i-au ieşit în cale, cinci persoane au decedat (inclusiv atacatorul), iar peste 40 au fost rănite.

Ministerul Afacerilor Externe îi anunţă pe cetăţenii români că pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord +44 20 76027328; +44 20 76029833; +44 20 76036694; +44 20 76025193, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. 

Lasă un comentariu