Olimpic târgumureşean-admis la patru universităţi din Anglia

Distribuie pe:

Aceasta este întrebarea la care Alex Buna Mărginean are o dilemă în a răspunde.

Dacă, în urmă cu patru ani, era ,,bobocul" Colegiului Naţional „Alexandru Papiu Ilarian" din Târgu-Mureş, Alex Buna Mărginean, iată că s-a făcut ,,Om Mare" şi la propriu şi la figurat. Admis recent la toate cele patru universităţi din Anglia la care a aplicat: Universitatea Oxford, Imperial College, University of Warwick, University Of Bath, profil matematică-informatică, olimpicul târgumureşean, cu un impresionant palmares de diplome şi medalii, obţinute la concursuri şi olimpiade şcolare, îşi continuă povestea inedită.

Alex nu-şi asumă rezultatele ca fiind individuale.El spune plin de mulţumire: „am avut în spatele meu 5 femei puternice, cărora le voi fi mereu recunoscător, nu doar pentru că m-au susţinut şi ambiţionat, ci şi pentru faptul că m-au format ca şi persoană: mama mea Leontina, învăţătoarele Mărioara Minculescu şi Aurelia Şeulean, profesoara de matematică Otilia Stan, care din păcate nu mai este printre noi, şi profesoara de matematicăşi totodată dirigintă, Carmen Pop".

Cercetarea rămâne marea lui aspiraţie, iar decizia este greu de luat în ceea ce priveşte varianta finală. ,,Totuşi, voi opta pentru Universitatea Oxford datorită oportunităţilor pe care mi le oferă atât în timpul facultăţii, cât şi după absolvire. Marele avantaj este că voi putea să mă implic în proiecte de cercetare pe care le voi putea continua şi după absolvire".

Din păcate, să nu ne mai mirăm de migraţia ,,materiei cenuşii" din ţară, ştiut fiind faptul că România investeşte în cercetare şi dezvoltare, pe cap de locuitor, de aproape 20 de ori mai puţin decât media europeană, conform Strategiei naţionale de cercetare, dezvoltare şi inovare 2014 - 2020, adoptată prin H.G. Nr. 929 din 21 octombrie 2014.

Întrebat despre revenirea în ţară după absolvirea studiilor la Oxford, Alex, în modestia şi sinceritatea lui, ne-a mărturisit: ,,Recunosc că nu îmi va fi uşor să mă acomodez departe de casăşi de cei dragi, dar vreau să îmi împlinesc un vis: acela de a studia la o universitate de prestigiu din lume. Gândul meu este de a mă reîntoarce după ce voi acumula experienţă, pe care aş dori să o pun în practică în România, chiar în Târgu-Mureş."

O fi aşa sau nu, vom vedea. Important pentru Alex este să-şi îndeplinească visul, care prin muncăşi perseverenţă poate deveni realitate. Mult succes!

 

Lasă un comentariu