Fulguiri (13)

Distribuie pe:

Ø „Sărbătoare şi culoare în martie"; În ziua de 6 martie 2017, când primăvara de abia îşi deschisese bobocii, preşcolarii Grădiniţei cu Program Prelungit Nr. 2 din Târnăveni au adus un altfel de omagiu „celei mai gingaşe şi dragi fiinţe de pe pământ", femeia.

Într-o atmosferă interactivă de cântec, joc şi voie bună, toţi copiii din grădiniţă, alături de educatoarele lor, Moldovan Elena Corina, Indreica Diana, Floare Mineria Daniela, Moldovan Minodora, Mihu Daniela Paula, Hancu Laura, au întâmpinat primăvara antrenând în jocurile lor mame, bunici, chiar şi tătici. Activitatea a avut loc în sala festivă a Colegiului Tehnic Târnăveni şi a însemnat, practic, un mic botez al venirii primăverii.

Ø IN MEMORIAM - Victor Cristea. De doar câteva zile am aflat că la 6 ianuarie 2017, a decedat la Sighişoara artistul plastic Victor Cristea (n. 1938). Acesta a locuit efectiv la Târnăveni în perioada 1984-2001, realizând o serie de lucrări monumentale de referinţă în urbea de pe Târnava Mică: Monumentul eroilor (în 1984, donaţie, basorelief în gresie şi obelisc tridimensional); Basorelief la Policlinica oraşului (1987); Fântână arteziană cinetică în Piaţa Trandafirilor (1987); Fântâna arteziană cu porumbei în parcul din faţa Casei de Cultură şi basorelief pe Casa Căsătoriilor (1988); Busturile în bronz ale lui Mihai Eminescu şi Octavian Goga din Piaţa Primăriei (1991); Bustul în gresie al lui Mihai Eminescu din foaierul Casei de Cultură (1992, donaţie); Medalion cu altorelief şi semnătura originală a lui Eminescu (lucrări în bronz) pe faţada Casei de Cultură „Mihai Eminescu" (1992); „Lupa Capitolina" cu efigia de bronz a Împăratului Traian, în faţa Gimnaziului de Stat „Traian" (1992); Efigia de bronz a Împăratului Traian, amplasată pe frontispiciul Gimnaziului „Traian" (1995, donaţie); Medalion (în bronz) şi basorelief cu chipul lui Decebal pe Gimnaziul „Decebal" din Bobohalma (1995, donaţie); Basorelief în bronz al prefectului Vasile Moldovan, pe casa în care a locuit în Boziaş acest luptător în armata lui Avram Iancu (1994); Bustul în bronz al prefectului Vasile Moldovan, amplasat în curtea Gimnaziului de Stat „Vasile Moldovan" şi Basorelief în gresie cu chipul prefectului paşoptist (1995); Basorelief în bronz al poetului Mihai Eminescu pe faţada actualei Crame din centrul oraşului, locul unde a poposit Eminescu în 1866, în drum spre Blaj (1996); Altorelief de bronz pe marmură cu portretul preotului protopop ortodox Gheorghe Oprean, pe faţada bisericii „Sf. Gheorghe"; Bustul în bronz al doctorului savant Gheorghe Marinescu, în curtea Spitalului Municipal (2003); Bustul miniaturial în bronz a lui Eminescu (pe suport de lemn având fiecare exemplar aproximativ 15 kg), acordat de subsemnatul ca trofeu, alături de Diploma de Excelenţă, unui număr de 13 personalităţi care au contribuit la emanciparea culturală a localităţii (2006). Etc.

Lasă un comentariu