Semnalăm… Semnalăm… Asocierea, neglijată de agricultorii mureşeni

Distribuie pe:

Joi, 23 martie, în Sala Mică a Hotelului Grand, din Târgu-Mureş, a avut loc Adunarea Generală a Asociaţiei Agronomilor Mureşeni. Ing. Vasile Dancu - preşedintele Asociaţiei, a prezentat darea de seamă, iar ec. Ioan Nistor, director economic la DADR Mureş, a vorbit despre programele guvernamentale de sprijin pentru legumicultori. Dr. ing. Mihai Tomşa a propus o mai mare implicare a specialiştilor agricoli în acordarea de informaţii producătorilor agricoli. Ing. Naznan Jenö a pledat pentru asocierea producătorilor agricoli în vederea accesării subvenţiilor, iar ing. Mihai György, prim-vicepreşedintele Asociaţiei, a adus argumente privind necesitatea asocierii în cooperative de valorificare a producţiei, singura soluţie capabilă să rentabilizeze sectorul vegetal.

Din nefericire, numărul participanţilor la acest forum al agricultorilor mureşeni a fost redus, chiar dacă agricultorii mureşeni au nevoie de asociere pentru susţinerea intereselor. Doamna Carmen Medra, secretara Asociaţiei, adresează un apel către agricultorii mureşeni să semneze adeziuni la Asociaţie. Deocamdată sediul acesteia este la Unitatea Fitosanitară Târgu-Mureş, telefonul la care poate fi contactată doamna Carmen Medra este 0744 20.49.68. Nu ezitaţi să vă înscrieţi în această organizaţie profesională pentru ca breasla agricultorilor să devină un partener de discuţii cu autorităţile centrale şi locale, capabilă să apere interesele clor care muncesc în agricultură, mai ales în situaţia actuală, când Legea Camerelor agricole a fost uitată prin sertarele funcţionarilor de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

În ţările Uniunii Europene asociaţiile profesionale şi sindicatele agricole sunt o forţă, la noi, în România, ţară aflată într-o continuă tranziţie, de ce există dezbinare? Iată, o întrebare la care merită să meditaţi, stimaţi colegi.

 

Lasă un comentariu