Fulguiri (14)

Distribuie pe:

• Aud la TV că se doreşte privatizarea Agenţiei Naţionale de Meteorologie. „Inteligenţilor" !!! Meteorologia nu este o problemă de Siguranţă Naţională? Cum să privatizezi aşa ceva? Cum să dai dreptul unei firme (agent commercial?), eventual din Ungaria sau Rusia, să-ţi spună (inclusiv pe timp de conflict) dacă este timp propice (sau nu) să ridici avioanele de la sol? Dacă va fi timp frumos pentru o ofensivă? De asemenea, să-ţi spună dacă o eventuală ploaie torenţială sau secetă este naturală sau artificială! Nu aţi auzit de război meteorologic? Mai e cineva acolo sus cu creier şi cu şcoli adevărate să vadă sinoptic Sistemul Naţional de Apărare? Să vadă şi să anticipeze vulnerabilităţile?! Se vinde şi se privatizează tot fără cap (inclusiv în domenii strategice) şi la un eventual conflict vom fi luaţi ca din oală!!!

• Mi-e pur şi simplu ruşine. Iarăşi ne-am ridicat poalele în cap la Bruxelles, cu excepţia Ministrului Justiţiei, a dlui Alistar, şi a încă vreo doi vorbitori, care au avut intervenţii rezonabile. Mai nou externalizăm şi scandalurile naţionale. Mizerie la cub, din păcate.

• Oameni imorali, fripturişti, carierişti, care văd în politică doar oportunitatea, ca formă de îmbogăţire; care nu vor să fie în slujba ţării lor şi să facă ceva pentru ea, ci ţara, cu tot calabalâcul, să fie în slujba lor; care nu văd decât privilegii, uitând de datoriile din fişele posturilor; inşi care fug numai după sinecuri, după câştiguri facile etc. etc. Aceştia sunt, de cele mai multe ori, „iubiţii noştri conducători". Tractoriştii şi pantofarii şi ceferiştii de dinainte, chiar dacă nu aveau multă carte, erau de o sută de ori mai iubitori de ţară decât cei de acum.... Comportamentul majorităţii politicienilor români (am spus majoritate şi nu toţi) este cel care pune la îndoială actualul sistem social.... „democratic". Comportamentul şi rezultatele, desigur: fără fonduri europene, fără autostrăzi, fără infrastructură şi garnituri noi de trenuri în C.F.R. etc. Fără, fără, fără! În schimb, promisiuni cu… carul!

• Într-un interviu pe care l-am acordat şi a fost publicat în „Flacăra lui Adrian Păunescu" din săpt. 30 septembrie - 6 octombrie 2005, spuneam, printre altele: „…Anul 1989 a fost anul descătuşării (cineva vorbea de acel decembrie '89 ca de «marele deranj») şi al începerii (credeam noi, naiv, atunci) reaşezării adevărate a valorilor. Din păcate, trăim încă o «perioadă gri»" a acestui deziderat. Oricum, speranţe sunt infinit mai multe decât anterior anului 1989. Şi încă ceva, deşi altă soluţie nu există, mi-e puţin teamă de proximul statut al României de membru U.E. şi aceasta din motivul că s-ar putea să fim cetăţeni europeni de gradul IV, ceea ce nu-mi va conveni!...". Se pare că am avut oarece dreptate! Uniunea Europeană nu este, după cum se constată, aceeaşi mamă bună pentru toţi cei 27 membri ai săi!

• Pe data de 19 martie a.c., în jurul orei 19 şi 30 de minute, în Târnăveni, a avut loc o creştere bruscă de tensiune în reţeaua electrică. S-au defectat zeci, poate sute, de aparate electrice din zona cartierului Boziaş, din cartierul George Enescu etc., şi asta începând de la centrale termice, frigidere, congelatoare şi până la televizoare şi calculatoare. Societatea „Electrica furnizare" SA-AFEE Mureş (filiala Târnăveni), după spusele salariatului de la „relaţii cu publicul" intermediază aceste nemulţumiri, în vederea realizării de despăgubiri către cei afectaţi. Este firesc, zic eu, să plătească cine a greşit. Vom vedea şi la nevoie voi reveni cu amănunte!

 

Lasă un comentariu