Negocieri pentru încheierea unui nou Contract Colectiv de Muncă la Azomureş

Distribuie pe:

Într-un comunicat dat publicităţii luni, 27 martie, vizând negocierile ce se poartă pentru încheierea unui nou Contract Colectiv de Muncă (CCM), Biroul de presă al Azomureş face următoarele precizări:

„Conducerea Azomureş a propus încheierea unui act adiţional la contractele individuale de muncă drept o măsură de suport pentru salariaţi, până la finalizarea negocierilor Contractului Colectiv de Muncă. Este cunoscut faptul că, odată ce un contract de tip CCM expiră, drepturi ca, bonuri de masă, măsuri de protecţie şi ajutoare sociale (ex: de deces, de naştere, de pensionare), prima de vacanţă şi altele nu mai pot fi acordate. Semnarea actelor adiţionale la contractele individuale de muncă permite păstrarea acestor beneficii din Contractul Colectiv de Muncă expirat, la care se adaugă majorările salariale propuse de patronat pentru 2017.

Pe lângă majorarea efectivă a salariului brut de 3,5 % individual, mai sunt incluse în oferta patronatului: bonusul de performanţă de 3 % acordat lunar, bonusul de prezenţă, care se dublează faţă de 2016, o creştere de la 650 la 1.300 de lei brut, majorarea valorii nominale a unui tichet de masă de la 9,57 la 15 lei, acordarea unui bonus individual de 600 de lei net la semnarea actului adiţional, încă un bonus de 1,5 % lunar, cumulat pe 12 luni, dacă se vor înregistra performanţele economice prognozate pentru 2017 la nivel de companie, implementarea unei noi grile de salarii. Toate acestea înseamnă o creştere de 16,7 % a fondului de salarii faţă de anul 2016.

Propunerea încheierii actelor adiţionale este o decizie rezultată în urma unui studiu intern derulat în rândul angajaţilor Azomureş, cu privire la oferta patronatului de majorare a veniturilor. Având în vedere că peste 50% din angajaţii companiei au răspuns că sunt de acord cu oferta înaintată, s-a propus, în etapa a doua, semnarea actele adiţionale individuale. Oferta se adresează tuturor salariaţilor cu contract permanent sau temporar, indiferent dacă au răspuns pozitiv sau negativ la studiul efectuat. Până astăzi, 27 martie 2017, peste 60 % din angajaţii Azomureş au semnat actele adiţionale la Contractul Individual de Muncă.

În paralel, continuă negocierile cu Sindicatul Alternativa 2002 pentru încheierea Contractului Colectiv de Muncă".

Precizările au fost făcute în contextul în care Sindicatul Alternativa 2002 s-a pronunţat pentru o majorare de 7% a salariului de bază. 

Lasă un comentariu