NE-AM INTERESAT PENTRU DUMNEAVOASTRĂ - Agricultorii beneficiază de sprijin pentru achiziţionarea motorinei

Şi în acest an agricultorii vor beneficia de sprijin pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură. Facilitatea va fi acordată prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei utilizate la efectuarea lucrărilor mecanizate în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare.

,,Printr-o Hotărâre adoptată în cursul acestei săptămâni, Guvernul a alocat suma de 349,4 milioane de lei pentru plata ajutorului de stat, în anul 2017, pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură. Fondurile se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2017", se arată într-un comunicat de presă al Guvernului României. Documentul precizează şi că, ,, pentru anul 2017 valoarea efectivă a sprijinului este de 1,4185 lei/litru şi reprezintă diferenţa dintre rata accizei standard prevăzute de Legea nr. 227/2015 şi rata accizei reduse.

Schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură a fost aprobată în 2014 (prin Hotărârea Guvernului 1174/ 2014). Valoarea maximă a schemei de ajutor de stat pentru perioada de aplicare 2014-2020 este de 3.334 miliarde de lei".

 

Lasă un comentariu