Veteranii de război vor primi despăgubiri de minimum 1.564 de lei pentru terenul la care sunt îndreptăţiţi

Distribuie pe:

Suma minimă cu care vor fi despăgubiţi veteranii de război care, din cauza deficitului de terenuri în localităţile de domiciliu, nu au putut fi împroprietăriţi conform legii, va fi de 1.564 lei pe hectarul de teren la care au dreptul.

Despăgubirile se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Afacerilor Interne.

Decizia a fost luată de Guvern în şedinţa din 30 martie 2017, iar prevederile acesteia pun în executare Sentinţa Civilă nr. 3009/2014, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul nr. 7966/2/2012, prin care instanţa obligă Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Finanţelor Publice să adopte măsuri legale în conformitate cu prevederile Legii 44/1994.

Potrivit Guvernului, până în prezent, un număr de 1.087 de veterani de război au cereri validate în vederea acordării de terenuri, dintre care 745 au optat pentru primirea terenului, iar 342 au solicitat despăgubiri.

Totodată, Guvernul precizează că, în situaţia în care, pentru aceeaşi unitate administrativ-teritorială, în grilele notariale sunt cuprinse valori diferite, despăgubirea se determină prin media valorilor respective, dar nu mai puţin de suma aprobată (1.564 lei). 

Lasă un comentariu