LA CE TREBUIE SĂ RENUNŢĂM PENTRU A AVEA SUCCES

Distribuie pe:

Zdravko Cvijetic, un expert sârb în resurse umane, citat de descopera.ro, susţine că, pentru a avea succes în carieră, trebuie să dobândim anumite abilităţi şi, în acelaşi timp, să renunţăm la altele. Iată ce ne recomandă specialistul:

Renunţă la stilul de viaţă nesănătos - Pentru a realiza orice, ai nevoie de un corp sănătos şi o minte limpede.

Renunţă la obiectivele pe termen scurt şi bucură-te de succes - Trebuie să-ţi impui obiective pe termen lung, din care să iasă obiceiuri sănătoase, pe care să le faci zilnic. Nu mergi la sală să-ţi tonifici corpul înainte de plajă, ci mergi la sală pentru că îţi place, pentru că vrei să faci asta. Să nu îţi fie frică să îţi spui ideile, să nu îţi fie frică de eşec şi să te bucuri de succes.

Renunţă la scuze - Asumă-ţi responsabilitatea asupra vieţii tale. Realizând că doar tu eşti responsabil pentru direcţia în care se îndreaptă viaţa ta este şi înfricoşător, dar şi incitant. Scuzele te limitează şi nu îţi permit să creşti pe plan personal sau profesional.

Renunţă să crezi în formula magică - Nu există succes peste noapte. Succesul li se întâmplă oamenilor care cresc în fiecare zi, care muncesc în fiecare zi pentru acel obiectiv. E bine să îţi faci planuri, dar trebuie să te concentrezi pe ce ai de făcut mâine.

Renunţă să fii perfect - Nimeni nu este perfect, indiferent cât de mult ne-am strădui. Suntem cum suntem, dar ne putem aduce în permanenţă îmbunătăţiri.

Renunţă să fii multifuncţional - Oamenii de succes ştiu asta. Alege să faci un singur lucru odată, până când crezi că e făcut bine, indiferent dacă e vorba de o idee de business, de o conversaţie sau de un antrenament.

Renunţă la oamenii toxici din viaţa ta - Trebuie să te uiţi în jurul tău şi să vezi ce oameni ai în preajmă. Unii oameni au mai puţin succes şi vor să te tragă în jos la nivelul lor. Înconjoară-te de oameni de succes pentru a putea aspira la nivelul lor.

Renunţă la ideea de a fi plăcut de toată lumea - Gândeşte-te la tine ca la un produs de nişă. Sunt foarte mulţi oameni care apreciază acel produs, dar vor fi şi alţii care nu apreciază acea nişă. Rămâi autentic! 

Lasă un comentariu