ANIVERSARE DE 80 DE ANI

Distribuie pe:

Batalionul de Geniu 136 din Alba Iulia a împlinit sâmbătă, 1 aprilie 2017, vârsta de 80 de ani de existenţă. Pentru a marca momentul aniversar, în Piaţa Tricolorului din Cetatea Alba Carolina, a avut loc un program festiv. Evenimentul a culminat cu decorarea drapelului de luptă al unităţii. În această zi, în Piaţa Tricolorului, s-au reunit oficialităţi locale, militari şi membri ai Batalionului 136 Geniu. Evenimentul a debutat cu un Te Deum oficiat de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Ortodox al Alba Iuliei. La final ierarhul s-a adresat celor prezenţi: „Între armată şi biserică a fost şi este o strânsă legătură. Această relaţie naturală între aceste două nobile instituţii a avut drept rezultat educarea şi formarea unei fiinţe româneşti profund creştină şi conştientă de nobleţea sa spirituală. Felicit pe toţi cei care au organizat acest eveniment creştin, prin care se arată preţuirea faţă de moştenirea străbună pe care, iată, au valorificat-o."

În final fanfara Centrului Cultural „Augustin Bena" a intonat Imnul de Stat, apoi au fost prezentate mesaje aniversare şi a avut loc decorarea Drapelului de Luptă al unităţii. În continuare au fost înmânate diplome şi plachete aniversare militarilor cu rezultate deosebite obţinute la activităţile de instrucţie.

De-a lungul timpului batalionul a pus la dispoziţie cadre militare pentru participarea la acţiunile întreprinse de Armata Română în Bosnia - Herţegovina, Afganistan şi Irak.

Lasă un comentariu