Păstrarea curăţeniei - atitudine civică - „UN ORAŞ CURAT - UN ORAŞ CIVILIZAT!"

Distribuie pe:

Dl Claudiu Maior - consilierul primarului municipiului Târgu-Mureş, a fost prezent marţi, 4 aprilie a.c., la acţiunea de curăţenie din Piaţa Teatrului, desfăşurată în cadrul campaniei de ,,Curăţenie de primăvară", de către un grup de deţinuţi de la Penitenciarul Târgu-Mureş.

Cu această ocazie şi-a manifestat nemulţumirea faţă de indolenţa unor cetăţeni care sfidează regulile bunelor maniere, aruncând mizeria la întâmplare, subliniind faptul că „pentru tot ceea ce strică unii, prin aruncarea mizeriei la întâmplare, ulterior se cheltuiesc bani şi timp pentru a curăţa după ei."

De asemenea, a lansat invitaţia iubitorilor de animale, în contextul marcării „Zilei internaţionale a animalelor fără stăpân", pe data de 4 aprilie, de a se preocupa de soarta celor care nu au un adăpost. ,,Animalele au nevoie de afecţiune, atenţie şi îngrijire, dar, din păcate, nu toţi înţeleg acest lucru." În acest sens apreciază gestul celor care adoptă un animal fără stăpân, dar în acelaşi timp îi invită pe toţi deţinătorii de animale de companie să păstreze curăţenia în parcurile şi zonele prin care se plimbă. ,,Este neplăcut să te plimbi cu copilul de mână, călcând în diferite mizerii prin parc, pe alei, pe trotuar. În următoarea perioadă se vor pune la punct şi cele două parcuri pentru câinii de companie, cel de pe strada Armoniei şi altul de pe Sârguinţei" - a spus dl Claudiu Maior - consilierul primarului municipiului Târgu-Mureş.

Parcurile de joacă pentru copii au fost o prioritate a Primăriei municipiului Târgu-Mureş, în anul 2016. În acest an se continuă reabilitarea spaţiilor de joacă amenajate între blocuri, în toate cartierele.

Stimaţi cetăţeni, cu tot respectul, dar atitudinea fiecăruia dintre noi contează. Cunoscut ca oraş al florilor, Târgu-Mureşul trebuie să-şi păstreze acest renume, ba mai mult - de oraş al curăţeniei!

Lasă un comentariu